Zádrhely v Brně: Zábranský stále nic nepodepsal, Zbrojovku i nadále vlastní Bartoněk

09.08., 10:18
Aktuality
Městský stadion Srbská (© FC Zbrojovka Brno)

Libor Zábranský se zatím nestal majitelem fotbalové Zbrojovky Brno, byť o chystaném převodu 80 procent akcií informoval fotbalový klub na konci dubna. Vlastník hokejové Komety na jejím webu oznámil, že smlouva o převodu akcií mezi ním a nynějším majitelem Zbrojovky Václavem Bartoňkem dosud podepsána není.

"S Václavem Bartoňkem jsme v kontaktu a jednáme. Akcionářem nejsem, majoritní podíl drží doposud on. Stále existuje několik vytyčených bodů, které musí převodu předcházet, a bez kterých je z mého pohledu převzetí neuskutečnitelné. Na můj vkus už to trvá příliš dlouho. Jedna věc je, že chci pomoct, ale na druhou stranu bych se nerad točil v kruhu," uvedl Zábranský na webu Komety.

Zbrojovka sice jako jeden z favoritů druhé ligy vstoupila do soutěže výhrou v Jihlavě, ale ve čtvrtém kole utrpěla doma debakl s Varnsdorfem 1:6. Tým i majitel opět čelí kritice nespokojených fanoušků. Výsledky a sportovní důvody však nejsou podle Zábranského překážkou k převzetí akcií. "Nebavíme se o sportovních výsledcích. Sobotní utkání s Varnsdorfem jsem sledoval ze skyboxu přímo na Srbské, výkon hráčů ani konečné skóre nemohlo nikomu udělat radost, ale tady je řeč o věcech jiného charakteru než předvedená hra," řekl Zábranský, aniž by důvody specifikoval.

O změně vlastníka Zbrojovky se hovořilo v podstatě od doby, kdy tým loni na jaře sestoupil do druhé ligy a během minulého ročníku se místo návratu mezi elitu trápil. Do tradičního moravského klubu měla vstoupit investiční skupina Portiva a od dosavadního vlastníka Václava Bartoňka získat podíl ve výši 61 procent. Portiva měla mít i předkupní právo na odkup zbylých akcií. Z transakce však sešlo, o čemž klub informoval v dubnu a následně oznámil, že 80 procent akcií přebírá Zábranský. Ale ani tento obchod není dosud uzavřen.

Autor: ČTK

Komentáře (33)

Přidat komentář
$dolar$

To je snad horsi, nez v Budejicich. Tam maji aspon ligu a zajimavej kadr.

Reagovat
zasranej malíř

A Franze..

Reagovat
Greny

Tam je vše špatně VB to regulérně tuneluje, jak kurva můžou přijít peníze do klubu kde se dluží kam se podíváš a on je chce vyvést...

Snad to krachne

Reagovat
Mr.Mike

Oni brzo spadnou a bude to uplne stejny jako v Brne

Reagovat
Sosi

A já jsem myslel (resp. to tu většina psala), že je to jen bílý kůň a bude to vesele pokračovat s Bartoňkem dál.... teď to ale vypadá, že to Zábranský myslí vážně. Nebocse pletu?

Reagovat
Mimalu

Možná to bílý kůň byl, jenom cílem nebylo zamaskovat vlastnictví, ale jenom vyšachovat toho nového investora

Reagovat
$dolar$

Svoren je podvodník, nic jiného.

Reagovat
JhonLimon

Rozhodně menší, než lord katapult

Reagovat
20DollarsInMyPocket

ano

Reagovat
ratusek

Je mi Brna líto. My jsme si tím prošli taky a to období bezmoci je šílené

Reagovat
STR

Reagovat
Imos

Ten Bartoněk je hrozně vehementní hovado

Reagovat
Salfovic

Prodal, ale nepodepsal.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
vacin

Čeká na těch 40 mega za Krejčího, aby je vyvedl do svoji firmy, pak s radostí prodá.

Reagovat
$dolar$

A ty si myslis, ze i tech 40 mega mu nejak vrati to, kolik v klubu utopil penez?

Reagovat
JhonLimon

Prosímtě, kolik v tom on utopil mi řekni? Do klubu nedal za těch 11 let nic a jenom to všechno táhne do pr*dele

Reagovat
$dolar$

Jj tak urcite.

Reagovat
Transfermarkt

Expert

Reagovat
mayday

Je to zmrd, ale peníze v tom samozřejmě utopil.

Reagovat
Losinho

Reagovat
vacin

Jako beru, že nějaký peníze v tom fakt utopil a ne vlastní vinou, na druhou stranu dost toho se mu nevrátilo jeho vlastní neschopností.

Fakt je ten, že on "jenom" prohloubil dno, kam to dostali Prosovi, kteří v pruběhu let 05-08 prodali hráče za 200-250 mio a následne o dva nebo tři roky později hrozila klubu insolvence. Ostuda je, že ani za 12 let se z toho nedostali...

Reagovat
$dolar$

Utopil v tom stamiliony stopro. Samozrejme, ze i svoji neschopnosti. Ja jen chtel rict, ze tech 40 mega neni zas takova zlodejna, kdyz se mu vrati jen neco malo z toho, co do klubu nalil.

Reagovat
Greny

Tak není to jen Krejčí... Je tam mnohem víc přestupu z kterých to bere

Reagovat
naheCZ

Tak snad to nebylo rozložené do splátek na 2 roky třeba

Reagovat
vacin

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Grupma

A proč by měl čekat kvůli tomu? To se přeci dá zohlednit při prodeji už teď. Kupující prostě zaplatí víc, protože ví, že mu přijdou peníze za dřívější prodeje hráčů, ne?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

je mi fanoušků líto.

Reagovat
Greny

Picus chce vyvést 40 mega pro svou "firmu" a neumí svolat ani správně valnou hromadu....

Jinak není to tak že by LZ chtěl dát jednat už se jednat nebude protože minimálně mesic potřebuje VB aby si vyvedl penize

Reagovat
Losinho

Na jeho místě bych si těch 40 mega za Krejčího taky hodil k sobě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele