Zbrojovka má jasný cíl, ve zbytku sezony bude usilovat o návrat do první ligy

28.02., 14:36
Aktuality
ADAX INVEST Arena (© Zbrojovka Brno)

Zbrojovka Brno chce v jarní části druhé ligy usilovat o návrat mezi elitu. Po podzimu je v tabulce na šestém místě s devítibodovou ztrátou na vedoucí Vyškov, ale pouze o bod zaostává za třetí pozicí, která zajišťuje účast v baráži. Druhá nejvyšší soutěž se po zimní pauze znovu rozběhne o víkendu.

"První příčka je vysoko, což vnímáme, ale naše postupové cíle vyřčené už před startem soutěže se nemění. Věřím, že minimálně na barážovou příčku dosáhneme," řekl na dnešním setkání s novináři sportovní ředitel Zdeněk Psotka.

Klub nadále sází na odchovance, přesto během zimy přivítal některé zvučné posily. Psotka řekl, že nejde jen o hráče, s nimiž by Brno mělo vybojovat postup, jsou to ale zároveň fotbalisté, kteří by byli konkurenceschopní i v nejvyšší soutěži.

Z Plzně se vrátil stoper Luděk Pernica, na hostování z Viktorie přišel také gólman Dominik Sváček, který bude soupeřit o roli jedničky se zkušeným Martinem Berkovcem. Další tři posily jsou ze zahraničí, ke Gyamfimu Fosterovi a Kristofferu Joergensenovi z dánských klubů Esbjerg a SoendersjyskE přibyl na poslední chvíli Simon Falette se zkušenostmi z Německa, Turecka a Francie.

"Už po dvou trénincích je znát, že bude posilou. Je schopný řídit hru, má skvělou levačku," řekl o dvaatřicetiletém Guinejci trenér Tomáš Polách, který k týmu přišel koncem října po odvolání Luďka Klusáčka.

Zbrojovka vstoupí do druholigového jara sobotním zápasem na hřišti Dukly Praha, která rovněž touží po postupu. "Máme za sebou dobrou přípravu a chceme ji zúročit už v prvním zápase," podotkl Polách.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Kepy_FCB

Reagovat
Bagr007

S Bartoňkem nikdy nikam

Reagovat
ratusek

Bohužel. Budou tak třetí a to kdo ví jestli

Reagovat
Grupma

A doteď usilovali o co?

Reagovat
Figi

Nedostanou se ani do baraze.

Reagovat
Mistřizbystří

To si vzpomněli brzo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele