Ztratili jsme dva body, litoval Giroud po remíze v Neapoli

30.10.2023, 13:52
Aktuality
Olivier Giroud (© AFP)

Další zklamání včera zavládlo v kabině milánského AC. Rossoneri rozehráli špatně základní skupinu Ligy mistrů a náladu si nespravili ani v Neapoli, přestože ukončili čekání na vstřelenou branku.

AC Milán odehrál velmi dobrý první poločas a vedl 2:0, v obou případech se do listiny střelců zapsal Olivier Giroud. Jenomže domácí nic nevzdali, krátce po návratu z kabin snížil Matteo Politano a dělbu bodů zajistil Giacomo Raspadori.

"Po individuální stránce jsem samozřejmě spokojen a vděčný za dva centry, které mi spoluhráči adresovali. Zklamání plyne z výsledku. Vytvořili jsme si spoustu šancí a měli možnost rozhodnout, ale nedokázali jsme Neapol zlomit," litoval Giroud.

Právě proměňování šancí a střelecká potence je v případě AC Milán hlavním tématem uplynulých dní. Slavný celek před týdnem podlehl Juventusu 0:1 a gól nedal ani do sítě PSG (0:3). V letošním ročníku Ligy mistrů se jeho hráči netrefili ani jednou a s nulou na kontě zakončili i minulý ročník milionářské soutěže, konkrétně obě semifinále proti Interu. Fanoušci tak v Lize mistrů neslavili gól v pěti po sobě jdoucích duelech, tak dlouho na gól žádný jiný italský klub nikdy nečekal.

"Spoustu šancí jsme měli už proti Newcastlu a Dortmundu, dnes jsme mohli dát čtyři nebo pět branek. Neapol po změně stran zareagovala na náš skvělý poločas. Věděli jsme, že to ve druhé půli nebudeme mít snadné, soupeř navíc s první vstřelenou brankou získal sebevědomí a pomohli mu i fanoušci. Ale i tak to od nás mohlo být lepší. Jsem naštvaný," pokračoval.

Frustrace se projevila i deset minut před závěrečným hvizdem, kdy byl francouzský útočník vystřídán, po stažení z trávníku ani neusedl na lavičku náhradníků.

"Jsem jenom člověk, ne robot. Byl jsem zklamaný, stále jsem měl energii a chtěl zůstat. Věřil jsem, že mohu ještě týmu pomoci. Po pěti minutách jsem se samozřejmě uklidnil a trenérovi se omluvil. Respektuji jeho rozhodnutí a chci jenom to, co je nejlepší pro AC Milán. Zkrátka jsem byl frustrovaný, tenhle zápas jsme měli vyhrát, zbytečně jsme ztratili dva body," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele