10. kolo
29.10.2023 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Olivier Giroud střílí v Neapoli první branku utkáníí (© AFP)

Giroud se vrhnul do řešení gólové krize AC po hlavě. Neapol vyrovnala po bouřce v kabině

AC Milán remizoval ve šlágru 10. kola Serie A s Neapolí na jejím trávníku 2:2. Pod výsledek se výrazně podepsal Olivier Giroud, který před měsícem oslavil své 37. narozeniny. Francouzský útočník se prosadil dvakrát hlavou a dal zapomenout na střeleckou impotenci, jež ho doprovázela od začátku září. Výhra z toho ovšem pro Rossoneri nebyla, jelikož obhájce trofeje po bouři v šatně ve druhé půli rychle srovnal skóre, přičemž mu bod zařídil parádně kopnutý přímý kop Giacomem Raspadorim.

Milánští za sebou neměli dobré období, když před týdnem prohráli v důležitém duelu domácí soutěže s Juventusem a o pár dní později jasně podlehli v Lize mistrů PSG. Rossoneri se trápili především v ofenzivě, v posledních čtyřech soutěžních duelech se totiž prosadili pouze jednou. Mistrovská Neapol navíc vzbuzovala značný respekt, jelikož v tomto ročníku stihla zaznamenat už 20 ligových branek.

Hned ve druhé minutě ovšem mohl domácí zaskočit Giroud, k němuž se odrazil balon, nicméně do jeho dorážky obětavě skočil jeden z obránců. Francouze to nezlomilo a ve 22. minutě se prodral k úspěšné hlavičce, na kterou gólman nedosáhl. Vzápětí mohlo přijít vyrovnání, ale Matteo Politano netrefil prázdnou bránu. Útočník z Milána zareagoval na neschopnost soupeře pohotově a ve 31. minutě opět předvedl skvělý výskok a přesné zakončení hlavou. Ještě do poločasu mohl zkompletovat hattrick, avšak z malého vápna po prudkém centru přestřelil.

Trenér Rudi Garcia své svěřence o přestávce rozhodně nešetřil, neboť do druhé půle vstoupili Gli Azzurri velmi aktivně. Hned v 50. minutě prostřelil gólmana po nedůrazu obránců ve vápně Politano. Milánští si mohli vzápětí vzít dvoubrankový náskok zpět, ale po zmatcích v defenzivě Neapole se nenašel nikdo, kdo by usměrnil míč mezi tři tyče. Promarnění šance se jim vymstilo po hodině hry, kdy se k přímému kopu postavil Raspadori a poslal míč prudce do sítě. Následné snahy na obou stranách hřiště k rozhodnutí duelu nevedly ani po vyloučení Natana za druhou žlutou kartu.

Neapol tak s AC remizovala. V příštím kole ji čeká 4. listopadu souboj se Salernitanou, Miláňané se ve stejný den střetnou s Udinese.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele