Zvrat v budoucnosti San Sira. Po intervenci památkářů se bourat nebude

29.07.2023, 15:04
Aktuality
San Siro (© AFP)

Legendární stadion Giuseppeho Meazzy v Miláně přezdívaný San Siro se nakonec bourat nebude. Podle původního rozhodnutí měl být domácí stánek milánských fotbalových klubů AC a Interu po olympijských hrách v roce 2026 po sto letech stržený, ale památkáři se zasadili o jeho zachování. Napsala to agentura ANSA.

Milánskému magistrátu se rozhodnutí o zachování původního stadionu nelíbí. Podle něj může znamenat, že se oba slavné kluby přestěhují ze severní části města na nový stadion.

Už předloni představila architektonická společnost Populous projekt s názvem Katedrála, který měl podle původních plánů San Siro nahradit až na některé části, jež měly zůstat součástí nového areálu.

Autor: ČTK

Komentáře (135)

Přidat komentář
Salfovic

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Amon

Reagovat
oli9

super

Reagovat
sokar

aby potom taliani neplakali, že nemajú moderné štadióny, a nemôžu tak organizovať vrcholové podujatia... mimochodom, aj kvôli tomu strácajú marketingovo a finančne oproti konkurencii.

Dúfam, že udržbu budú cálovať "pamiatkári", aby konečne mali aj nejakú zodpovednosť, nie len bezstarostne podrážať nohy inováciam

Reagovat
Kruth

krásně řečeno historická hodnota je jedna věc, ale tak nějak se zapomnělo, že se jedná o sportovní stadion, který byl zbudovaný úplně z jiného důvodu. Měl plnit určitou úlohu a tu už plnit nedokáže...a kolem slavných fotbalových klubů je takový kult, že by nikoho nenapadlo ani ve snu postavit betonovou krabici, ale nádherný stadion. Umělecké dílo, které by s lety získalo úplně stejný punc jako současný stadion....ale pak přijde zbytečný úředník a začne určovat pravidla...

Reagovat
Martin9719

Jo ty umělecký díla jsou na světě poslední dobou úplně všude. Atlético, West ham, Spurs a další viď. Koncept úplně všude stejný, prostě postavit kulatý ovál a tribuny na stejným principu. Samozřejmě ono to ve výsledku o ničem jiným není, ale ta atmosféra už nikdy nebude taková. Bourat San Siro je co se týče stadionů hovadina století, za tím si stojím. A celkem by mě zajímalo jak by se na nový podobný stadion tvářili třeba ve Fulhamu, Goodison park už to má myslím taky spočítaný.

Reagovat
Salfovic

a kolem slavných fotbalových klubů je takový kult, že by nikoho nenapadlo ani ve snu postavit betonovou krabici, ale nádherný stadion

Vždyť ty nové stadiony jsou skoro všechny jeden, jako druhej.

Reagovat
Kruth

ok dobře. nejsem žádný odborník na architekturu. To, co jsem napsal je napadnutelné. Každopádně pár staveb + návrhů jsem viděl a byly nádherné. Ale KLUB má nějaké potřeby, stadion je nedostačující ať už prostorem nebo s vybavením...stadion za x miliard nestaví, aby naštval souseda, ale zkrátka z důvodu, že ho potřebuje. Ale necháme starý, aby bylo na co koukat...ok, chcete to, mějte to...

Reagovat
Uwe háže buly

Pokud si to kluby zaplatí, včetně pozemků, tak ok.

Reagovat
Felitel

Reagovat
ACSMan

Paráda je to kultovní záležitost

Reagovat
Nadržený šimpanz

Přesně tak, lepší než moderní sračky typu Bayern....na fotbalový stadion prostě patří rezavá tribuna, hnusnej hajzl, fronta na pivo...

Reagovat
ACSMan

Miluji to

Reagovat
didosh

Reagovat
bobis21

Tak milí památkáři, a řeknete i co s tím? Budete platit rekonstrukci? Když se kluby přestěhují na nový stadion, budete se o tuto prázdnou a nevyužitou památku starat? Nebo to prostě bude navždy chátrat a památkáři se na to budou pyšně dívat, že tak krásnou ruinu ještě neviděli?

Reagovat
Salfovic

Můžou tam hrát neúspěšné kuchařky.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Benfica

Len take dalsie coloseo

Reagovat
10

pokud je ta provázanost s politikou jako u nás, tak bych v první řadě nepočítal s tím, že povolí nějakej novej stadion

Reagovat
Manik...

Reagovat
mistr129

Reagovat
Panděvova ofina

Tak se konečně něco málo hnulo. Vypadá to, že Samardžič podepíše a Sommer už je konečně taky na dobré cestě. Jestě zkusit toho Baloguna a měl bych z přestupáku docela i radost.

Reagovat
lnterista

Hlavně ať neodejde Barella

Reagovat
Roberto Baggio

Nejkrásnější fotbalový stadion na světě. Pro každého fotbalistu i fanouška je to velký zážitek

Reagovat
Benfica

Ani top 20

Reagovat
Benfica

Tak to je tiez dost subjektivne.. hned prvy clanok a prvy La Bombonera.. zalezi na kriteriach, ktore si zadas.. a mnozstve stadionov, ktore pri vybere vidis..

Reagovat
milanista9

No tvůj názor vůbec nebyl subjektivní...

Reagovat
Benfica

Byl

Reagovat
milanista9

Ano, to byla ironie, protože si trouba a ani si ji nepochopil proto, že trouba jsi.

Reagovat
Rudnevs

No tak to chcem vidieť tú tvoju top 20 (Seriózne, daj, som náhodou zvedavý)

Reagovat
Benfica

Wembley,

Old Trefford,

Novy White Hart Lane Tottenham,

Emirates Stadium Arsenal,

Stade de France,

Stade Velodrom,

Vodafone Stadium Lyon,

Allianz Arena Mnichov,

Signal Iduna Park,

stadion v Hamburgu,

Olympic Stadium Berlin,

Allianz Arena Turin,

Stadion Narodowy Varsava,

Estadio Metropolitano,

Novy Camp Nou,

Narodny v Bukuresti,

Puskas Arena

Ataturk Stadium Istanbul

Olymlic v Atenach

Olympic v Kieve

Tu je 20, nedaval som portugalske, aby si nemohol povedat, ze neobjektivne

A vyberal som len z Europy, po svete toho je kopec, uz len v USA SoFi, Mercedes v Atlante a kopec dalsich.. v Brazilii Maracana, v Afrike Soccer Stadium v Johanesburgu, tie v Durbane a Cape Town a su dalsie aj v Afrike.. par co boli teraz na MS v Japonsku su nejake.. Turecko vysko len na jeden..

Reagovat
fenixLFC

akoze je v top 20 stadion ktory este ani nestoji?

Reagovat
Benfica

Tak vymenim camp nou, za stadion co ma Bursaspor, ten co ho postavili ako krokodyla..

Reagovat
fenixLFC

a add aj ked sa to nemcom asi pacit nebude tak napriklad stadion v lipsku je tiez nadherny, na vrchu kopca a pritom ciastocne v nom, okolie atd

Reagovat
Benfica

Jentoho vela, z coho sa da vyberat..

Reagovat
andrew96

Se stadionem není problém, ten nemůže za to, kdo na něm parazituje.

Zentralstadion je hezký, i Lipsko jako takové.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
pingla

a ani jeden stadion z Ameriky?

Reagovat
Benfica

Vyberal som len z Europy, je to tam spomenute.. v NFL hra 32 timov, skoro kazdy z nich ma lepsi stadion ako San Siro..

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavý list. Tak záleží aj od toho, že podľa čoho to berieš. Ona tá infraštruktúra a podobne je objektívne lepšia na tých novších štadiónov, ale čiste architektonicky je San Siro určite zaujímavejšie než polovica tých štadiónov.

Reagovat
Benfica

Tak, ale aj architektonicky najdes viac zaujimavejsich skvostov.. stadiony co boli na MS v Katare napriklad - vsetky.. stadion v Nice myslim, co funguje uplne na energii kgoru sam vyprodukuje.. (neviem presne ci Nice, ale jeden z Euro 16)

Ako mne sa stadiony velmi, pacia.. mam napozerane vela.. preto pisem, ze San Siro ani top 20.. celosvetovo je na svete daleko viac zaujimavejich a kvalitnejsich stavieb, ci uz novych alebo starych..

Ani napriklad novy Santiago Bernabeu sa mi nejak velmi nepaci podla navrhov, som vsak zvedavy ako bude vyzerat realne

Reagovat
Rudnevs

Tak to asi každý máme iný vkus, ja sa tiež zaoberám štadiónmi a mám ich napozerané, hoc nie osobne. Ale San Siro je práve podľa mňa pecka, tie okrúhle schodiská a tá masívna stavba a celkovo ten tvar je veľmi ikonický. Má to svoje čaro.

Ten Santiago Bernabeu sa mi tiež vôbec nepáči, vyzerá to proste nevkusne, a tá strecha vyzerá ako poklop od záchoda.

Reagovat
Benfica

Hej no, velmi zalezi na vkuse. Btw prave tie schody mne sa nepacia + strme tribuny a to, ze to posobi, ze sa to co nevidiet rozpadne.. ale nebol som tam, mal som v plane ist na zapas co hrala Benfica tam, tento rok, ale nevysli listky..

Mne pripada, ako plechovka, nejaka doza, alebo kvetinac na nemesti.. no neviem, hotove to mozno bude vyzerat lepsie

Reagovat
fenixLFC

ked spominas benficu- kedy sa davaju do predaja listky na ligu prosim ta? pripadne da sa v portugalsku na zapas dostat normalne alebo je to uz pred sezonou beznadejne vypredane a len clovek musi dufat ze sa jeden-dva listky uvolnia?

Reagovat
fenixLFC

a nielen benfica, myslim obecne ta velka trojka

Reagovat
Benfica

Klasicke listky idu do predaja cca tyzden pred zapasom. Prva vlna je pre socios, druha uz pre kohokolvek ak sa vypreda toto, este je mozne kupit miesto od permanentkara, ktory nedojde na zapas.

Na velke zapasy sa vpredaju listky rychlo, este medzi socios za pas hodin, ostatne zapasy sa da kupit.. len posledna sezona bola taka, ze bolo tych vypredanych zapasov viac, neviem aky zaujem bude tuto sezonu.. kazdpadne treba sledovat web

Co sa tyka Porta a Sportingu neviem, ale na ich zapasy by nemal byt problem dostat sa, tam tych volnych miest ostava takmer stale dostatok

Reagovat
Shevchenko

Novy Camp nou

A na kolika z těch stadionů jsi byl?

Reagovat
Benfica

V Puskas Arena 2x

Reagovat
didosh

Reagovat
Martin9719

Juchůůů Nelíbí se to akorát někomu jen proto, že si nenamastí kapsu. Když se mohutně rekonstruují památky, kostely atd. nevím proč by se nemohlo opravit tohle. Je to větší památka než milion jiných.

Reagovat
bobis21

Opravit se to může, otázka je kdo to zaplatí. Památkáři to asi nebudou, že?

Reagovat
DelPiero137

Ono to fakt vychadza vyhodnejsie ked si klub postavy novy stadion miesto masivnej rekonstrukcie? V pripade San Sira bude asi problem ze stadion nevlastnia? Aj to by sa dalo poriesit, holt niekto by natom nezarobil tolko.

Reagovat
bobis21

Ano, rekonstrukce by vyšla několikanásobně dráž.

Navíc jaký to má význam z pohledu památkářů? Při takové rekonstrukci by skoro nic z původního stadionu nezbylo, takže co ti památkáři teda ochraňují?

Reagovat
Martin9719

Pokud ten stadion není že by se tam praskali zdi a člověk by se bál jít po schodech jako na Vicente Calderón tak nevidím důvod proč by to s cenami dnešních materiálů mělo stát víc. Což na spadnutí ten stadion asi není když je ve hře rekonstrukce. Takže to spíš potřebuje jen nějaký facelift a to opravdu na poměry stavby stadionu taková suma asi nebude.

Reagovat
Salfovic

Když se může opravit třeba Nou Camp a Saniago Barnabeu, tak nevidím důvod, proč by se nemohlo opravit San Siro.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Uwe háže buly

každej blb umí bourat a postavit věc bez duše.

Reagovat
bobis21

Samozřejmě že by to šlo, ale stálo by to víc než je hodnota celého klubu. Až bude mít AC příjmy jako Real tak si takové věci asi bude klidně moct dovolit.

Reagovat
didosh

přesně tak chlape

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bobis21

No aktuálně je fakt ve špatném stavu. Když jsi přímo na tribuně tak můžu říct že tam je asi nejlepší pohled na fotbal ze všech stadionů kde jsem byl, takže takto paráda. Ale hned jak vstaneš ze svého místa a jdeš kamkoliv do "zázemí" tak je to fakt hrůza.

Reagovat
didosh

Reagovat
Martin9719

Zázemí, to je právě to co se opravit dá uplně v klidu a ať mi nikdo neříká že to stojí víc než nový stadion plus bourací práce na starým. Tak se hold udělají nový hajzly, potrubí, občas se někde něco vezme zbíječkou, udělají se nátěry všech tribun, nový sedačky, osvětlení a dalších 30-40 let ta konstrukce bude fungovat. V Plzni taky nikdo neboural starou tribunu a proč? Protože se to prostě nevyplatí a splňuje to podmínky Ligy mistrů, sice mám pocit že s nějakými výjímkami ale u stadionu pro 11k bych řekl že normál.

Reagovat
fenixLFC

v plzni sa to nemuselo vyplatit tak to nerobili ale v milane je ta situacia pravdepodobne ina. argument ze niekde to ide tak preco nie aj tu, je debilny, kazda situacia je odlisna. co som tak rychlo nasiel, ked ta stoji novy stadion 650 mega a je hotovy za tri roky tak je to furt lepsie ako rekonstrukcia za 510 mega ktora bude trvat sest rokov. pocas tych siestich rokov (alebo aby sme boli presnejsi rozdiel troch rokov) musis mat napriklad znizenu kapacitu a dalsie obmedzenia ktore ti sposobia dalsi vypadok prijmov. najvacsie rozdiel ale je v tom, ze novy stadion ti rapidne zvysi prijmy v porovnani s rekonstruovanym a znova- spravi to skor. takze vlastne preferujes riesenie ktore je len o neico lacnejsie, trva dlhsie a prinasa ti podstatne nizsie prijmy len preto aby sa to za 30-40 rokov muselo zburat tak ako tak. problem v stadionoch v taliansku (alebo vlastne hocikde) nie je v tom ze maju stare hajzle, kanalizaciu, sedacky a ze odpadava omietka. keby to tak bolo tak par natieracov a udrzbarov a mame v kazdej krajine stovky prvotriednych stadionov

Reagovat
Martin9719

A kde je napsáno, že rekonstrukce by trvala 6 let?

Reagovat
fenixLFC

https://www.calcioefinanza.it/2019/10/04/nuovo-stadio-di-milano-consiglio-comuale-prevalgono-no/

napriklad tu. ale to nie je ta pointa. stopro tu bude mat niekto presnejsie alebo aktualnejsie udaje, naprikald vratane toho ci je ten stadion vobec mozne rekonstruovat a za aku cenu. pointa je ze nie vzdy sa ti oplati nieco rekonstruovat ked nove stoji "len o par" milionov viac pricom zisk z toho drahsieho riesenia je podstatne vyssi. sice mierne zjednoduseny primer ale mas to rovnake ako ked si das opravovat 10 rokov stary notas za 10K alebo si kupis novy za 15-20K. s tym rozdiel ze pri novom stadione mas este vyssi zisk, napriek vyssej cene stavby

Reagovat
Martin9719

Mě by v první řadě zajímalo co by na té rekonstrukci stálo 510 mega. Pokud to vidí tak, že ty opravy za ty peníze jsou potřeba tak pak se asi opravdu nevyplatí rekonstrukce. Každopádně za ty peníze si myslím je to rekonstrukce od základů.

Reagovat
fenixLFC

to vazne nie je rekonstrukcia zachodov potrubia atd. realne ako vravis to musia prerobit od zakladu. predpokladam ze obrovske mnozstvo penazi zhltne to ze to je specificka stavba (ako kazdy futbalovy stadion) ktora potrebuje aby na tom robili odbornici atd. nas nova tribuna stoji nejakych 130 mega takze 510 mega mi nepride uplne mimo cislo. a co som tak pozeral tak som nezmienil este jednu dolezitu vec- da sa pol miliardy za stadion ktory by im ani nepatril, ktory si len prenajimaju. tym jednak stracaju dalsie peniaze a najma nemozu generovat prijmy sami pre seba. pokial to spravne chapem tak dalsie zisky zo stadiona idu mestu a nie klubu. takze realne mas naklady na stary stadion ktory sa potrebuje prerobit podstatne vyssie nez ked si postavit vlastny a neprenajimas si ho od inych

Reagovat
bobis21

Tohle ale vůbec není to v čem je tam problém

A ne, nové hajzly a potrubí tam opravdu nic nevyřeší.

Reagovat
Salfovic

A v čem je problém ?

Reagovat
bobis21

Na nějaké zázemí tam ani není prostor. Ten stadion je prostě postavený jako tribuna a úzká chodbička za ní. Takže tam takové věci jako stánek s občerstvením a pořádně ani hajzly nevejdou. Takže bez větších stavebních úprav tam opravdu pořádně nedáš ani tak základní věci jako stánek s pivem a záchody.

A pak je tu samozřejmě téma těch "dražších" míst, protože kvůli jejich absenci mají i týmy s polovičním stadionem větší příjmy z pořádání zápasu než AC s Interem při plném stadionu.

Reagovat
Rudnevs

Krásny štadión. Jeden zo štadiónov na mojom liste štadiónov, ktore by som chcel v živote navštíviť. Takže je fajn, že ho nezbúrajú do doby, kým si stihnem našetriť natoľko, aby moju peňaženku jedna návšteva nezranila.

Reagovat
Martin9719

Cca 80 eur za vstupenku na hodně solidní místo a pár stovek na letenku nebo jízdu autem je problém?

Reagovat
Lech

Asi jo, a co jako?

Reagovat
Rudnevs

Mám 20 a žijem sám. Každý výdaj peňazí je pre mňa problém.

Reagovat
Martin9719

Je to smutný kam až nás to tady dohání no.

Reagovat
Uwe háže buly

tohle by byl problém kdykoliv jindy pro dvacetiletýho kluka co bydlí sám..

Reagovat
Martin9719

To si zase uplně nemyslím

Reagovat
Uwe háže buly

Já teda před dvanácti lety vylezl ze střední a dělal jsem v první práci za 17 a byt se vším všudy stal třeba 10. Do toho tramvajenka, telefon, internet, 4000 na jídlo a zbývá ti 1500, když si nedáš nikde jídlo nebo pivo a nekoupíš nic na sebe. Dneska to bude podobný, jen ve vyšších částkách.

Reagovat
milanista9

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Martin9719

Jo tak pokud se bavíme o velkým městě tak asi ano. Zase ale ber, že před těmi 12 lety se chodilo u nás na ligu třeba za 80 Kč pokud jsi nešel na Slavii nebo Spartu.

Reagovat
Uwe háže buly

Za tolik jsem chodil na Žižkov o pár let dýl.

Reagovat
Martin9719

2014 kotel hostů Hradec 120 Kč. Slavia tribuna domácích 216 Kč 2011, liga. Euro U21 Eden, Německo - Dánsko skupina 100 Kč 2015.

Reagovat
dantetomas

No jasne, tato kruta doba. To kedysi ti uz ako 20-rocnemu dali komunisti byt, luxusne platenu pracu, auto, dovolenkove dovolenkove pobyty v zahranici styrikrat rocne, snad som

na nic podstatne nezabudol.

Reagovat
Martin9719

Co jako čekáš že ti na tenhle blábol napíšu

Reagovat
dantetomas

Tak ty si s tymi blabolmi zacal. By ma zaujimalo, v ktorej dobe si bezne zarabajuci 20-rocny clovek mohol dovolit byvat sam bez nutnosti ohliadat sa na vydaje. A to tu v tejto dobe este mame rozne netflixy a spotifaje, digitalne tv, data na telefon a dalsie veci, ktore mnohi povazuju za zakladnu sucast zivota a o ktorych kedysi ludia nemali ani potuchy

Reagovat
Uwe háže buly

A to je podle mě bydlení ve velkých městech dražší v poměru k platu, než dřív.

Reagovat
Martin9719

Tady nikdo neříká, že by se nikdo nemusel ohlížet na výdaje. Ale do všech velkých měst Evropy se dostaneš letadlem za "2 pětky" když to objednáš s předstihem a o tom jsme se tady bavili, stejný je to i se vstupenkami. Já nikoho nesoudím, nevím co kdo dělá za práci, kolik dostává, ale určitě vím, že pokud to mají lidi řekněme jako nějakou prioritu nebo cíl, tak si na to ty peníze prostě postupně najdou i kdyby na to měli rok, dva šetřit. I takový člověk co ve velkým městě bere podprůměrnou mzdu by na to našetřit mohl, otázka za jak dlouho. A přesně možná tyhlety Netflixy a Spotify a jiný sračky za který lidi utrácí peníze můžou třeba i za to, že prostě lidi nemají. Dneska jsou díky nízkonákladovým letům tyhle možnosti právě i pro chudší lidi, neříkám že je pravidlo aby na to každý měl, může tam být spousta dalších faktorů proč prostě nemáš, ale otázka co proto kdo dělá a jaký má priority. A komunismus který tady zmiňuješ, tam si o tom mohl každý nechat zdát, někam lítat takhle letadlem.

Reagovat
dantetomas

Takze je vlastne ten tvoj komentar “Je to smutný kam až nás to tady dohání no” totalna kokotina (na co reagujem od zaciatku), pretoze sam priznavas, ze sa ludia maju v sucasnosti pomerne slusne a tie moznosti hlavne na cestovanie su fakt dobre.

Reagovat
Martin9719

To je jedna věc, že to cestování je dostupné, my jsme takhle cestovali už třeba v 16-17 letech z brigád, byť ne na fotbal, ale to je jedno. Ten komentář jsem nerozvedl. Tím narážím na to, že kupa lidí prostě nedostává za svou práci adekvátně zaplaceno díky nenasytným podnikatelům, z toho pak třeba může vzniknout to, že když člověk žije sám, tak na to prostě opravdu nemá. Ale nevíš prostě, jestli ten člověk opravdu nemá, jestli má jiný priority, kam ty peníze dává atd. O tom se tady můžeme bavit hodiny.

Reagovat
fenixLFC

díky nenasytným podnikatelům

Reagovat
Martin9719

A ne? Proč si jako myslíš že tady není střední vrstva? Nebavím se o malých podnikatelích s jedním zaměstnancem kterým se to sotva vyplatí než aby se nechali zaměstnat, ale o firmách kde je čistý zisk měsíčně z nějakýho vyššího obratu třeba 2 - 3 mega a plat máš s rostoucí inflací třeba 5-10 let stejnej. U těch malých podnikatelů je samozřejmě rozdíl obor.

Reagovat
fenixLFC

nie je tu stredna trieda? vazne? takze su vsetci len delnici alebo bohaci? alebo ludia s prijmom 37-40K mesacne su delnicka trida?

Reagovat
Martin9719

Nevím jak u vás na Slovensku, ale pokud se bavíš o 40k ať už hrubýho nebo čistýho tak to tady ve většině případů opravdu je dělnická třída. Nebo si opravdu myslíš že s tímhle platem je Čech ve střední třídě?

Reagovat
andrew96

Jo, proč by nebyl?

Reagovat
Martin9719

Reagovat
andrew96

Aha, ok.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kucka

Reagovat
TopinB

Reagovat
Uwe háže buly

A ne snad?

Reagovat
Jordi Alba

Tak ono, pokud jsi mladej a nechceš bydlet s maminkou do 25, máš první nebo druhou práci, tak většinou hned během pár měsíců nemůžeš si říkat kolik chceš peněz nebo jít do risku to hned zkusit jinam. Většina lidí po škole jsou vlastně lidi, co nic neumí, teď musí zaplatit třeba nějakou tu kauci za byt, do toho co měsíc nájem, žrádlo, bez mobilu asi taky nežiješ, jízdný/pohonný hmoty, ne každej žije bez jakkýchkoliv aspoň malých aktivit/koníčků kam se peníze občas dát potřebujou..Samozřejmě nevím kolik bere, jaký má výdaje atd, ale nejlehčí to úplně není. Nemluvím o tom, že rada tipu kup si nejlevnější lupen za 30 euro, i když uvidí ze zápasu hovno je taky dobrá. Cesta, zápas, ubytko na ten víkend, asi ohladu nebude, a pokud chce vidět aspoň něco i jinýho než stadion..

Reagovat
milanista9

Nejdřív tvrdíš, že můžu jet hned. Pak tvrdíš, že si teda musím našetřit. Jak se teda mám? Protože to výš narovinu řekl borec a asi lhal, když s tím nesouhlasíš.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
andrew96

Však ono se to změní... a bude to horší.

Reagovat
Kucka

Ale koukám, že EF ti tu už propočítalo varianty a navrhlo itinerář výletu do Milána

Reagovat
Nadržený šimpanz

Busem zájezd i s lístkem za trojku. Stačí měsíc, dva nechlastat a nehulit a jedeš. Ale ten stadion je úžasnej, stejně jako město

Reagovat
Uwe háže buly

Teď jsem našel za 1100 jen samotna vstupenka, 2300 tisíce cesta busem, plus ubytování a plus jídlo. Takže cca 6000 korun.

Reagovat
Martin9719

Vstupenka bude i za míň, tam se v klidu za 20-30 eur dostaneš, ale budeš až nahoře no. Pak když vidíš, že Hradec, Pardubice budou mít vstup z nějakých 120 Kč na 300-400 Kč tak nevím na co si tady v ČR hrajeme. Na těhle věcech jsme tady dojený jak krávy v porovnání s tím co dostaneš jinde.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Chtěl bych vidět, jak by to vypadalo třeba v Teplicích, Zlíně, nebo v Brně, když by tam byl lístek třeba za padesát korun. Vždyť by muselo přijít o dost víc lidí, pivo, žrádlo, pořád lepší než poloprázdný stadion

Reagovat
Nadržený šimpanz

Myslel jsem busem na zápas, na otočku, a po zápase hned domu. Myslím, že za tři nebo čtyři to bude....a ten lístek je v ceně

Reagovat
Uwe háže buly

Já počítal busem jen tam dle jízdní řády cz a to byl přímý spoj a vyšlo to na 2200, samozřejmě asi seženeš jinde levněji.

Reagovat
10

Di Marzio: #Calciomercato | #Atalanta, #Hojlund al #ManchesterUnited: accordo raggiunto tra i club a 75M più 10 di bonus

85 milionů za hráče, co dal za rok v italský lize 9 gólů?

Reagovat
Zark

A ještě k tomu ve sranda lize

Reagovat
10

vždyť píšu, že v italský lize...M'Bala Nzola jich dal 13

Reagovat
kitas

Existencia Haalanda zvýšila jeho hodnotu 10 násobne

Reagovat
Zark

To už musí být jinačí zoufalci teda

Reagovat
Truffaldino

Tak zase dát 10 gólů v Itálii je jako 15 v Německu či 20 ve Francii. A mladí Skandinávci jsou teď v módě navíc Hojlund vs Haaland zní pro městské derby dobře.

Reagovat
10

Ty přepočty bych takhle moc neviděl, bejvávalo

Reagovat
Tomanatura

ten hype okolo nej je neskutecny. Tak to dopada, kdyz je malo hrotovych utocniku na trhu.

Reagovat
Panděvova ofina

To je brutální!

Z toho vyplývá, že koupě severského, nejlépe norského útočníka je momentálně nejlepší investice. Ta anglická liga je fakt padlá na hlavu...

Reagovat
10

Pro ně jsou to monopoly money, třetina ligy tam za chvíli bude mít takhle drahý hráče skoro na každým postu...

Reagovat
Truffaldino

Dle TM dnes naopak přišel do Atalanty El Bilal Touré z Almerie. V posledním ročníků 7 gólů za 1272 minut v lize. Cena 28m. ???

https://www.transfermarkt.com/el-bilal-toure/profil/spieler/649016

Reagovat
Truffaldino

Nejen dle TM.

https://www.atalanta.it/en/news/bienvenue-el-bilal-toure-is-an-atalanta-player/

Docela raketa, nejdražší přestup historie Atalanty. Někdo nějaké info o tomto hráči?

Reagovat
10

takže za rok do Chelsea za 100

Reagovat
Zark

Jen za předpokladu, že nenapodobí jeho nejdražšího předchůdce

Reagovat
didosh

Nejlepší zpráva roku.FORZA MILAN!!!

Reagovat
Agnelli

vyměnit sedačky, opravit hajzly a jdeme dál, nádherný stadion kus historie. Co k fotbalu potřebuju? jen si sednout, nažrat a vychcat. Nebourat, nestěhovat se, hrát tam dál.

Reagovat
fenixLFC

k futbalu to staci, k dlhodobemu rozvoju klubu vdaka podstatne vyssim prijmom s vlastnym novym stadionom ani nahodou

Reagovat
didosh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele