základní část, 8. kolo
04.10.2014 18:30 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

Heracles Almelo - NAC Breda 6:1

Velice nečekaný skalp si připsali fotbalisté Heraclesu. V nové sezóně poprvé bodovali a to tak, že ve velkém stylu. Almelo porazilo Bredu vysoko 6:1 a v dnešním utkání tak vstřelili tolik gólů, jako za všech sedm předchozích kol. V závěru se prosadil i český křídelník Jaroslav Navrátil.

Již od úvodu byli domácí aktivnější a šli si jasně za svými premiérovými body. V 9. minutě neudržel brankář ten Rouwelaar ránu z přímého kopu, míče se zmocnil dobíhající Linssen a hostující gólman ho rukama poslal k zemi. Hlavní rozhodčí bez váhání odpískal penaltu, kterou bez problému proměnil Jeroen Veldmate.

Za deset minut se skóre měnilo znovu. Thomas Bruns napřáhl z nějakých pětadvaceti metrů a nechytatelnou dělovkou zajistil Heraclesu dvougólové vedení. Zmar Bredy podtrhl ve 29. minutě Stipe Perica hostující zde z londýnské Chelsea, neboť neudržel nervy na uzdě a za oplácení uviděl rovnou červenou kartu.

Tento moment ještě více podpořil dnešní výborný výkon domácích. V 35. minutě se sice nadvakrát vyznamenal gólman ten Rouwelaar, za chvíli už byl však bez šance. Po výborné přihrávce aktivního Brunse se ocitl sám v pokutovém území Wout Weghorst a nekompromisně přidal třetí branku.

Na průběhu utkání nic nezměnila ani poločasová přestávka. Na prahu 64. minuty přiťukl Tighadouini balón Joey Pelupessymu a ten chytrou střelou k tyči navýšil stav již na 4:0.

Ojedinělá akce Bredy přišla v patnáct minut před koncem. Mats Sauntjens předvedl perfektní individuální dovednosti a levačkou trefil přesně do míst, kam se Telgenkamp natahoval marně.

Obdržený gól ale domácí nikterak nezaskočil, ba naopak nabudil k dalším ofenzivním činům. V 83. minutě napřáhl z rohu velkého vápna Ilias Bel Hassani a nádherně vymetl pravý růžek ten Rouwelaarovi svatyně.

Poslední hřebíček do rakve zatloukl Bredě dvaadvacetiletý odchovanec Břeclavi Jaroslav Navrátil. Střídající hráč asi příliš lehčích gólů ve své kariéře nezaznamenal. Trojice fotbalistů Almela předvedla exkluzivní akci na jeden dotek a Navrátil zakončoval do odkryté brány. Heracles sice nadále zůstává poslední, po dnešku ovšem v mnohem lepší náladě.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele