základní část, 27. kolo
31.03.2019 12:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Breda na Venlo nevyzrála a jen s ním remizovala v poměru 1:1

Breda nedokázala přerušit svou šňůru deseti ligových utkání bez vítězství a v roce 2019 tak stále čeká na svůj premiérový tříbodový zisk, její šance alespoň na baráž se proto opět snížily. Po remíze 1:1 s Venlem se stále nachází na posledním osmnáctém místě s osmnácti body a na sedmnáctý Emmen ztrácí propastných sedm bodů. VVV nemusí být s nerozhodným výsledkem až zase tak zklamán, s třiatřiceti body se nachází na jedenácté pozici.

NAC měl od samého začátku obrovské odhodlání a pod vedením nového trenéra Ruuda Brooda se tlačil do zakončení. Do úvodní větší příležitosti se v 6. minutě probojoval te Vrede, který po důrazu před hranicí pokutového území vystřelil o decimetry nad horní tyčku. Za další dvě minuty si na nádhernou kolmici za obranu seběhl Korte, nicméně ve vyložené pozici trestuhodně selhal a nechal jen vyniknout hostujícího brankáře Unnerstalla.

Venlo pořádně narušilo plány soupeře po necelé čtvrthodině hry, kdy ve vhodnou chvíli prorazilo a šlo do vedení. Peniel Mlapa totiž v hlavičkovém souboji přetlačil chybujícího Palmera-Browna a postupoval zcela osamocen směrem ke gólmanu van Leerovi, kterého překonal přízemním pokusem mezi nohy. Od tohoto okamžiku byli domácí evidentně zaskočeni a k ničemu nebezpečnému se delší dobu nemohli dostat.

Teprve v 57. minutě přilétl centr z levého křídla před hranici brankového území přímo na hlavu zapomenutého te Vredeho, proti němuž reflexivně zasáhl Unnerstall a výrazně podržel svůj výběr. Breda se dočkala zaslouženého vyrovnání o necelých deset minut později. Standardní situaci rozehrál Lundqvist a hlavičkující Greg Leigh usměrnil balón přesně k levé konstrukci, Unnerstall se v tuto chvíli natahoval marně.

V 77. minutě byl odpískán pokutový kop ve prospěch Bredy za zákrok Seuntjense na El Allouchiho, nicméně rozhodčí van de Graaf ho po přezkoumání videa odvolal a marockému záložníkovi k tomu udělil žlutou kartu za nafilmování pádu. El Allouchi byl za další tři minuty vyloučen po druhé žluté kartě a Breda se ve zbytku utkání už jen bránila. A kdyby gólman van Leer nevytáhl parádní zákrok proti bombě Joostena, tak by dokonce prohrála.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele