základní část, 24. kolo
02.03.2019 20:45 CET
4 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Arnhem otočil vývoj s Bredou a díky skvělému závěru zvítězil o tři branky

Vitesse potvrdilo úlohu favorita proti poslední Bredě a nakonec dovedlo zápas k hladkému vítězství v poměru 4:1, jenže průběh až zase tak jednoznačný nebyl. NAC totiž držel po poločase jednobrankový náskok, ovšem domácí po přestávce výrazně zabrali a hned čtyřmi góly rozhodli o svém úspěchu. Díky tomu se posunuli na páté místo se šestatřiceti body a na čtvrtý Alkmaar prozatím ztrácejí jediný bod. Hosté jsou osmnáctí se sedmnácti body.

Úvodní poločas rozhodně nenabídl nějakou zajímavou podívanou a k vidění byla jen jedna nebezpečnější situace po necelé půl hodině hry. Vypracoval si ji NAC a hned ji přetavil v branku, když Lundqvist nůžkami z první uvolnil rozběhnutého Giovanniho Korteho a pětadvacetiletý útočník díky šťastné teči skluzujícího protihráče přehodil naprosto bezmocného gólmana Eduarda. Do druhého dějství vstoupil s větší aktivitou SBV.

Trenér Leonid Sluckij poslal do hry Thomase Buitinka s Maiklem van der Werffem a právě tito dva hráči režírovali obrat Arnhemu. V 54. minutě nejprve vyrovnal osmnáctiletý mladíček Buitink, jenž si naběhl do brankového území na centr Alexandra Büttnera a lehkou tečí pokořil brankáře van Leera. Přesně v polovině druhé půle hlavičkoval přesně Doekhi po rohu z levé strany, avšak rozhodčí Kooij branku neuznal po poradě s VAR.

Důvodem bylo překročení míče přes brankovou čáru v době zahrání rohového kopu. Domácím to však nakonec vadit nemuselo, v závěrečné čtvrthodině totiž skórovali ještě třikrát. V 77. minutě otočil vývoj van der Werff, když si seběhl k zadní tyči na parádně zahraný přímý volný kop od Ødegaarda a zblízka nasměroval balón do prostoru tři tyčí kolem nejistého van Leera. Definitivně rozhodnuto bylo za dalších devět minut.

Büttner využil parádní akce Nora Ødegaarda na pravé straně a po špatném zákroku hostujícího strážce neměl problém dorazit míč do zcela odkryté branky - 3:1. Breda zažila další ránu v 88. minutě, to totiž Daan Klomp hodně zbytečně podrazil rozběhnutého Linssena a po druhé žluté kartě se předčasně pakoval do sprch. Gólový účet sobotního střetnutí uzavřel v první nastavené minutě slovenský krajánek Matúš Bero parádní ranou z deseti metrů k bližší konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele