základní část, 18. kolo
24.01.2021 12:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Ajax nakonec přehrál Sittard 2:1, vítěznou branku vsítil Haller

Favorizovaný Ajax si přeci jen odváží tři body z půdy houževnatého Sittardu, ovšem na tomto vítězství se pořádně nadřel. Do kabin odcházel s jednobrankovým náskokem, jenže Fortuna ihned po změně stran srovnala krok. Vítězství amsterdamského giganta zařídila lednová posila Sébastien Haller, který se trefil v nejvyšší nizozemské soutěži podruhé po svém příchodu z anglického West Hamu.

Ajax si proto udržel tříbodový náskok na druhé Vitesse a před třetím PSV je stále o body čtyři. Naopak domácí nenavázali na předchozí úspěch ve Zwolle (2:0) a patří jim třinácté místo s devatenácti body.

Hosté začali podle předpokladů aktivně a první možnost si vypracovali krátce po deseti odehraných minutách, kdy ze střední distance napřáhl Labyad a levou tyč minul vskutku jen o několik decimetrů.

Vzápětí spálil obrovskou příležitost Haller, neboť z osmi metrů trestuhodně pálil příliš vysoko. Fortuna poprvé zahrozila v 18. minutě, nicméně nezištná rána Semeda se mezi tři tyče nakonec nevešla. Ihned na to šli svěřenci trenéra Erika ten Haga do vedení. Po rohovém kopu z levé strany se Sebastian Polter snažil odvrátit míč hlavou do bezpečí před dotírajícím protihráčem, avšak hodně smolně ho uklidil k protější konstrukci.

Přesně v polovině úvodního dějství rozvlnil síť domácí Hansson, ale jeho branka neplatila kvůli zřetelnému ofsajdu. Poté na druhé straně nebezpečně vypálil Tadič a horní tyčku minul o vlásek, následně gólman Van Osch brilantně vychytal hlavičkujícího Antonyho. Výběr ze Sittardu po změně stran ožil a překvapivého vyrovnání se dočkal ve 48. minutě zásluhou Mickaëla Tirpana.

Sedmadvacetiletý belgický obránce využil parádní práce Semeda na levé straně a po přesně načasované přihrávce pokořil zblízka přesouvajícího se brankáře Onanu. O osm minut později dorazil balón do branky Labyad, jenomže video odhalilo hraní rukou a jeho trefa proto neplatila. Ajax přeci jen rozhodl o svém úspěchu za dalších osm minut.

Haller si po krásném pasu Tagliafica z levé strany seběhl před hranici brankového území a ve skluzu obstřelil marně se natahujícího Van Osche. Hosté si ve zbývajícím průběhu hlídali těsný náskok a svého protivníka vůbec k ničemu nepustili. V nastaveném čase si navíc Polter vypil kalich hořkosti až do dna, jelikož přišlápl lýtko střídajícího Álvareze a rozhodčí Higler mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele