základní část, 18. kolo
25.01.2023 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Burak Yilmaz (© AFP)

Nestárnoucí Yilmaz: Asistoval, vybojoval a i využil penaltu. Fortuna skolila Heerenveen

Heerenveen nenavázal na svůj úspěch z derby proti Groningenu a venku v rámci vloženého kola nestačil na Fortunu, které za celých devadesát minut nedokázal vsítit jediný gól. Parta ze Sittardu naopak získala svůj první tříbodový rezultát po skončení světového šampionátu a od pásma sestupu se dostala na bezpečnější rozdíl. Šestnáctá příčka je vzdálená na sedm bodů.

Chvilku trvalo, než se diváci na tribunách mohli kochat první líbivější akcí. Vyprodukovali ji domácí, a to díky rychlému ťukesu ze 26. minuty. Yilmaz inicioval zpětnou přihrávku, na tu si do do šestnáctky seběhl Bistrovič, který cílil slušně na bližší tyčku, nicméně brankář Mous zavčasu zasáhnul. Ve 33. minutě musel hostující muž v rukavicích zpozornět znovu, ohrozil ho totiž Úmaro Embaló, i s touto šancí si ale poradit uměl. Nakonec kapituloval v 58. minutě.

Yilmaz měl na pravé straně příliš prostoru, především pak moře času na své podnikání, a také proto vyprodukoval přesný dlouhý pas na zadní tyč, kam si seběhl Úmaro Embaló, jemuž již nedělalo problém překonat hlavou Mouse. Hosté se sice snažili najít odpověď na inkasování, jenže marně. Nakonec museli skousnout ještě jeden nepříjemný moment, Mous totiž v sedmé minutě nastavení byl ve vlastním vápně v souboji s Yilmazem pozdě a sudí van der Laan se jal ukázat na pokutovou značku. Sám turecký útočník se pak úspěšně chopil exekuce penalty.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele