základní část, 32. kolo
14.05.2023 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

PSV otočilo vývoj s Fortunou a výrazně s přiblížilo ke konečnému druhému místu

Eindhovenský celek získal v tomto ročníku již dvě trofeje, jelikož ovládl národní pohár i Superpohár. Po podvečerním vítězství Feyenoordu nad Go Ahead (3:0) sice definitivně přišel o naději na ligový titul, nicméně teď předvedl psychickou odolnost proti houževnatě hrající Fortuně a i přes nepříznivý vývoj nakonec zvítězil 2:1. V tabulce si tedy pojistil současnou druhou příčku s jednasedmdesáti body.

Domácí výběr zaostává dvě kola před koncem za Feyenoordem o nedostižných osm bodů, avšak před třetím Ajaxem si stále udržel pohodlný pětibodový náskok a jen naprostý kolaps ho ještě může připravit o druhé místo zaručující kvalifikaci Ligy mistrů. Celek ze Sittardu i přes porážku může slavit, neboť je s pětatřiceti body dvanáctý a před šestnáctou barážovou pozicí Emmenu udržel potřebný sedmibodový odstup.

Přitom svěřenci španělského trenéra Julia Velázqueze začali naprosto skvěle a hned svou první vážnější akci již po necelých čtyřech odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól. Prosadit se dokázal zkušený jednatřicetiletý útočník Paul Gladon, jenž se po centru z pravé strany a prudké zblokované hlavičce opřel do míče zády k brance a z hranice brankového území ho akrobaticky poslal do levé šibenice.

PSV od tohoto okamžiku výrazně přidalo a srovnat mohlo za dalších osm minut, jenomže elegantní zakončení patičkou v podání Luuka de Jonga skvěle vyškrábl do zámezí připravený brankář Pandur. Stejný hráč se přeci jen dočkal kýženého zásahu ve 25. minutě.

Těsně předtím nebyla na opačné straně uznána branka Iñiga Córdoby, který si po krkolomném výkopu gólmana Beníteze zpracoval balón rukou, z následné akce skóroval právě Luuk de Jong přesnou hlavičkou zblízka k přední tyči po nádherném pasu Tezeho z pravého křídla. Domácí po změně stran marně dobývali defenzívu Fortuny, avšak v 82. minutě rozhodl o jejich úspěchu hvězdný Xavi Simons, když se z osmnácti metrů nechytatelně trefil do pravého horního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele