základní část, 24. kolo
05.03.2023 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů PSV (© AFP)

PSV zlomilo kouzlo Waalwijku a upevnilo si čtvrté místo tabulky

PSV se po horším období opět dostává do dobré formy, na ligové scéně totiž dokázalo zvládnout i třetí zápas v řadě, když si přivezlo všechny tři body z půdy rozjetého Waalwijku. Po vypadnutí z play-off o osmifinále Evropské ligy se může plně koncentrovat na domácí scénu a to mu evidentně prospívá, jelikož ve čtvrtek navíc postoupilo do semifinále národního poháru po výhře 3:1 nad druholigovým Den Haagem.

RKC získalo z posledních šesti duelů hned třináct bodů a rázem se vyhouplo do horní poloviny Eredivisie, i přes tuto porážku v ní zůstane. I teď mu totiž patří solidní osmá pozice s dvaatřiceti body. Domácí vstoupili do nedělního utkání s velkým odhodláním a v úvodních deseti minutách si vypracovali dvě solidní příležitosti.

Nejprve pálil o kousek vedle pravé tyče Gaari, poté nebezpečnou střelu Lutondy skvěle odvrátil na rohový kop pozorný brankář Drommel. Favorit tohoto nedělního utkání se poprvé ozval krátce po odehrané čtvrthodině. K přímému volnému kopu ze střední distance se postavil Van Aanholt a po jeho sražené střele dorážel hlavou z bezprostřední blízkosti Fábio Silva, avšak naprosto fenomenální reflexivní zákrok jednoruč vytáhl gólman Vaessen.

Krátce po odehrané půlhodině se obtočil kolem svého protihráče Simons a svým obloučkem dokonale zaskočil všechny přítomné, nicméně k jeho smůle skončil balón pouze na břevně. Stejný hráč se znovu opřel do míče ve 34. minutě, jeho nepříjemný skákavý pokus tentokráte s vypětím všech sil zlikvidoval Vaessen.

Hosté rozhodli o svém těsném úspěchu deset minut před přestávkou. Po akci na levém křídle a několika následných odrazech vypálil z voleje osamocený Johan Bakayoko a balón nekompromisně uklidil k bližší tyči. Pár minut po změně stran mohl z ničeho nic snížit Kramer, avšak ten minul levou tyč o decimetry, a když na opačné straně orazítkoval horní tyčku El-Ghazi, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele