základní část, 21. kolo
11.02.2024 14:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Modibo Sagnan (© AFP)

Utrecht znovu skóroval čtyřikrát, tentokráte nedal šanci Fortuně

Jeden z hlavních adeptů na pohárovou Evropu se v první polovině sezony výrazně trápil a příliš dobře nevstoupil ani do té druhé, nicméně tentokráte se podruhé v řadě rozstřílel a po konstantním výkonu od začátku až do konce rozdrtil vyzyvatele ze Sittardu vysoko po výsledku 4:0. Díky druhému vítězství v řadě se tak prozatím vyhoupl na desátou pozici se šestadvaceti body, zatímco hosté přišli o svou sérii tří ligových utkání bez porážky a jsou dvanáctí se čtyřiadvaceti body.

Stejně jako uplynulý víkend se stal ústřední postavou americký snajpr Taylor Booth, který po nedávném premiérovém hattricku skóroval dvakrát. Nedělní zápas se přitom rozjížděl pozvolněji a v úvodní dvacetiminutovce k ničemu ani trochu podstatnému nedošlo. Avšak úderem 21. minuty se vše změnilo, protože se prosadil již zmiňovaný jednadvacetiletý talent Taylor Booth.

Zásluhu na první trefě tohoto střetnutí ale měl hlavně pozdější střelec Sam Lammers, jenž odvedl vynikající prací na křídle a pak Boothovi naservíroval balón před poloodkrytou branku, kterou v podstatě nemohl minout. Domácí si v následujícím průběhu hlídali těsný náskok, soupeře téměř k ničemu nepouštěli, na druhou stranu se však nikam výrazně netlačili. Fortuna však s přibývajícím časem začala hrát na stále větší riziko a to se jí nevyplatilo, neboť v rozmezí 70. - 78. minuty kapitulovala dokonce třikrát.

Náskok favorita nejprve pojistil belgický záložník Othman Boussaid, když po finální přihrávce střídajícího dánského špílmachra Jensena zachoval chladnou hlavu a zblízka pokořil bezmocného brankáře Verripse. Neuběhlo ani dalších pět minut a podruhé měl přesnou mušku neomylný Booth, jelikož se pohotově trefil do levého dolního růžku - 3:0. A za další tři minuty nakonec uzavřel gólový účet agilní Lammers nekompromisní bombou z dvanácti metrů přesně pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele