základní část, 26. kolo
16.03.2024 18:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Fortuny Sittard (© AFP)

Zwolle opět neuspělo, naopak Fortuna už má hodně blízko k záchraně

Celek ze Sittardu se poslední dobou dostal do velmi dobré formy a tu potvrdil i v sobotním utkání 26. kola, když díky třem vstřeleným brankám zdolal trápící se Zwolle 3:1. S velmi solidním ziskem čtyřiatřiceti bodů se vyhoupl na skvělé osmé místo, v tuto chvíli tedy bojuje o dodatečně play-off o evropské poháry. PEC naopak nevyhrálo v Eredivisie již pošesté za sebou a patří mu až třináctá příčka s osmadvaceti body.

Fortuna bodovala počtvrté v řadě a z toho potřetí vyhrála, její aktuální forma se tedy řadí mezi vůbec nejlepší ze všech osmnácti účastníků. Zwolle naopak stále nemůže překonat krizi, z předchozích šesti případů získalo pouhé dva body a postupně se přibližuje k sestupovému pásmu. Domácí byli od začátku lepším týmem a velmi často zaměstnávali brankáře Schendelaara, do vedení se však dostali až necelých deset minut před přestávkou.

Důležitou vedoucí trefu Fortuny zaznamenal jedenáctigólový kanonýr Kaj Sierhuis, jenž si seběhl před hranici brankového území na povedený centr Dijkse z levého křídla a prudkou hlavičkou zamířil přímo do protějšího spodního růžku. Mírný favorit se od této chvíle tolik netlačil na útočnou polovinu a spíše vyčkával na svou další šanci, která přišla po necelé hodině hry.

Náskok Fortuny zvýšil Justin Lonwijk, jenž po rohovém kopu Özyakupa využil svého dobrého postavení a z první z hranice brankového území pokořil bezmocného Schendelaara přízemním obstřelem. Poté se zápas víceméně dohrával, domácí přidali svůj třetí a zároveň poslední gól v první nastavené minutě po přesné ráně Alessia Da Cruze z mírného úhlu pod břevno. Zwolle se zmohlo alespoň na čestný úspěch za další dvě minuty, jelikož německý forvard Lennart Thy zavěsil z otočky z deseti metrů k bližší konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele