základní část, 20. kolo
03.02.2024 18:45 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Fortuna se po divokém průběhu rozešla smírně s Heernveenem

Heerenveen hodlal v Sittardu přerušit svou dlouhou sérii bez vítězství a do sobotního utkání vstoupil naprosto fantasticky, neboť v polovině úvodního dějství vedl o dvě branky, nicméně soupeř po změně stran srovnal krok, a i když SC poté znovu vedlo, tak konečný nerozhodný výsledek zařídil domácí hrdina Alen Halilovič zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Fortuna tedy neprohrála počtvrté za sebou a je devátá se čtyřiadvaceti body.

Svěřenci trenéra Keese van Wonderena se radovali z posledního vítězství v tomto ročníku Eredivisie začátkem prosince uplynulého roku, mezi nizozemskou elitou momentálně nevyhráli šestkrát za sebou a v tabulce jim patří až dvanáctá pozice s dvaadvaceti body. Přitom do tohoto utkání vstoupili naprosto fantasticky a po úvodní opatrnější čtvrthodině vsítili hned dvě důležité branky během pouhých pěti minut.

Gólový účet zápasu otevřel v 19. minutě dvaadvacetiletý norský záložník Osame Sahraoui, jenž si i v obležení hned několika protihráčů udělal prostor ke střele a z otočky zamířil k bližší tyči kolem plachtícího gólmana Verripse. Za dalších pět minut byl rozdíl ve skóre dokonce dvougólový, protože pětadvacetiletý záložník Luuk Brouwers se opřel do odraženého balónu na hranici pokutového území a nechytatelně ho usměrnil pod břevno.

Hosté si v následujícím průběhu hlídali dostatečný náskok a protivníka dlouho k ničemu nepouštěli, ale Fortuna se vrátila zpět do hry o bodový zisk přesně po odehrané hodině. Van Ottele totiž ve vlastním pokutovém území naprosto evidentně podrazil Lonwijka a rozhodčí Van der Laan bez váhání ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil již zmiňovaný Halilovič a s přehledem zamířil do levého spodního růžku - 1:2.

Domácí od této chvíle ožili a za další tři minuty srovnali krok - brazilský obránce Rodrigo Guth se po centru z pravého křídla nejvýše vyšponoval do vzduchu a z hranice brankového území zavěsil pod horní tyčku. Hosty však tento moment nepoložil a v 72. minutě si vzali zpět ztracené vedení, když svůj druhý gól v zápase vstřelil aktivní Brouwers přízemním skákavým pokusem z dvanácti metrů k vzdálenější konstrukci po parádní kombinaci svých spoluhráčů.

Jenže o osm minut později měl poslední slovo Halilovič nechytatelnou ranou ze sedmi metrů do horní poloviny branky po rohovém kopu z levé strany. Heerenveen sice mohl znovu převrhnout misky vah na svou stranu z následné akce, ovšem Halilovič pouze orazítkoval pravou tyč, a pak se už nic podstatného nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele