základní část, 23. kolo
24.02.2024 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rodrigo Guth (© AFP)

Waalwijk opět neskóroval a tentokráte podlehl Fortuně

Waalwijk nezvládl důležitý domácí duel s Fortunou a v boji o vytouženou záchranu ztratil další cenné body, jelikož po trefě Kaje Sierhuise v samém závěru utkání odcházel z trávníku poražen po nejtěsnějším výsledku 0:1. RKC tak nenavázalo na zlepšené výkony z poslední doby a momentálně neskórovalo v Eredivisii dlouhých 248 minut, v tabulce tedy stále zůstává na šestnáctce barážové pozici s osmnácti body.

Klub ze Sittardu naopak udělal výrazný krok za udržením prvoligové licence a po sérii tří ligových utkání bez vítězství tentokráte poskočil na dvanácté místo se sedmadvaceti body. Toto sobotní utkání dle očekávání nepřineslo příliš strhující průběh a na obou soupeřích spíše byla znát mírná nervozita z aktuální situace. První vážnější možnost se zrodila přesně po dvaceti odehraných minutách.

Dostal se do ní hrdina nedávného střetnutí s Nijmegenem (2:0) David Min, jenž napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů, ale jeho rána skončila o decimetry vedle pravé konstrukce. Hosté se poprvé ozvali ve 27. minutě, kdy zahrozil španělský forvard Iňigo Córdoba, nicméně jeho dělovku směřující doprostřed branky skvěle vyrazil pozorný brankář Vaessen. Po změně stran se obrázek příliš neměnil, ovšem Fortuna byla přeci jen o něco aktivnější.

Do kýženého vedení se mohla dostat zhruba deset minut po přestávce, jenomže Guth po krásném pasu z křídla hlavičkoval jen do levé konstrukce. V 65. minutě stejný hráč dokonce rozvlnil síť, avšak tento jeho zásah nebyl uznán kvůli zřetelnému ofsajdu. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse však nakonec rozhodli o svém úspěchu v předposlední minutě základní hrací doby, neboť již zmiňovaný Sierhuis napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a jeho ukázkový táhlý projektil zapadl přímo do levé šibenice nad plachtícího Vaessena.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele