osmifinále - odvety
12.03.2008 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Bayern doma podlehl Anderlechtu, přesto s přehledem postupuje

Anderlecht napravil domácí debakl a v osmifinálové odvetě vyhrál na hřišti Bayernu Mnichov 2:1. V konečném účtování mu to ovšem není nic platné, německý klub postupuje celkovým skóre 6:2.

Domácí kouč Ottmar Hitzfeld již po úvodním duelu naznačil, že dá šanci i hráčům z lavičky a svůj slib dodržel. V základní sestavě se objevili hned dva osmnáctiletí fotbalisté a jedním z nich byl brazilský obránce Breno, který se tak dočkal svého debutu.

Bayern začal hodně svižně a již ve druhé minutě nastřelil Podolski spojnici břevna a tyče. Tlak domácích přinesl ovoce v deváté minutě - Sosa zahrával trestný kop a Lucio poslal míč hlavou do sítě - 1:0.

Domácí následně kontrolovali hru a jejich fanoušci možná již začali pomýšlet na opakování výsledku z prvního zápasu. Ve 20. minutě ovšem přišla komplikace. Jakovenko vybídl přihrávkou k zakončení Serhata Akina a ten zachoval chladnou hlavu - 1:1.

O patnáct minut později pak přišel pro domácí další šok. Až příliš volného prostoru dostal Jakovenko a jeho střela z dálky si nakonec našla cestu za Rensingova záda - 1:2.

Anderlecht byl při chuti a ještě před odchodem do kabin měli velké šance na zvýšení skóre Jakovenko s Akinem. O přestávce došlo mezi třemi tyčemi belgického klubu ke změně a Daniela Zítku nahradil Davy Schollen. Nový muž na hřišti musel být v pozoru a jako první ho vyzkoušel střídající Ribery.

Bayern měl postup jistý, snažil se ale odvrátit domácí porážku. V 82. minutě byl hodně blízko Schlaudraff, jeho střela mířila těsně mimo. V závěru byl hodně vidět Ribery. Francouzský záložník nejprve v 89. minutě centroval a Schollen míč na poslední chvíli vyboxoval před dobíhajícími útočníky. V nastaveném čase to pak Ribery zkusil sám a jeho rána prosvištěla jen několik centimetrů vedle tyče.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
irik

Andrlecht bude betonovat obavajic se dalsiiho debaklu a tak to skonci 2:0 (Kroos-ze standartky a Klose) BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

nn...anderlecht pude do zapasu na plno a ocekavam zase hodne golu...tip: 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tady už není co řešit. Utkání se bude hrát pouze z povinnosti. Bayern ale bude chtět i tak vyhrát, už je kvůli svým fans. Gólové dostihy jako v prvním zápase to už ale nebudou. Anderlecht se bude moc snažit, aby se už větší gólová nadílka neopakovala. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Pane jo !!! Bayern si utrhl před 63.000 diváky pěknou ostudu. Neomluví ho ani to, že nenastoupil v nejsilnější možné sestavě. Opravdu byla tohle dvojutkání pěkně otočené a nepochopitelné, lahůdka pro sázející. Myslím, že v Anderlechtu ještě teď moc nevěří, že se jim povedlo vyhrát. Aspoň trochu napraví pošramocenou reputaci a sebevědomí z 1.utkání.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele