1/16 finále - 1. zápasy
13.02.2008 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Spartak Moskva 3:0

Olympique Marseille je více, než jednou nohou v dalším kole poháru UEFA. Dnešním vítězstvím 3:0 nad Spartakem Moskva udělal velký krok mezi posledních 16 účastníků. Francouzský tým tak navázal na dobré výkony z domácí ligy. Hosté doplatili na střeleckou potenci, a i když je v Rusku možné všechno, na postup Spartaku už to moc nevypadá. Do zápasu za hosty nastoupil i Radoslav Kováč, ale do statistik utkání se zapsal pouze žlutou kartou.

Úvod utkání byl vyrovnaný a nic neukazovalo na debakl ruského týmu. Šance se střídaly na obou stranách. A dokonce se dá i říci, že více šanci měl překvapivě Spartak Moskva, který se nachází v období přípravy na novou sezónu ruské ligy. V 16. minutě upozornil na sebe Radoslav Kováč, když fauloval a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu. Poměrně vyrovnaný 1. poločas skončil spravedlivou remízou. Na góly se tak muselo čekat na druhý poločas.

V 62. minutě otevřel skóre utkání Benoit Cheyrou po přihrávce muže zápasu Samira Nasriho. Ten nastoupil poprvé po zranění kotníku. Než se Spartak Moskva stihl otřepat z obdrženého gólu přišel další úder. V 68. minutě zvýšil Taiwo po příhráce Benoita Cheyrou, který centroval z pravé strany. Spartak Moskva se snažil vykřesat naději střídáním, ale ani ruský reprezentant Pavlyuchenko nepřinesl změnu. Zkázu ruského týmu dovršil v 79. minutě Niang, když mu přihrával Djibril Cissé z pravé strany.

Autor: Aleš Cahlík / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

olympique je ve forme a naproti tomu spartak jeste nehral ziadne sutazne utkani,a jinak se jim nedari venku

Reagovat
smazaný uživatel

Specialisté na remízy, domácí Olympique chtějí jít do dalších kol, výhodou jim bude nulové zápasové zatížení moskevského Spartaku. Ovšem v jakém rozpoložení se Spartak ukáže, velmi těžko předpovídat. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí Olympique se výrazně přiblížil postupu, po takovémto vítězství by už byl skoro hřích nepostoupit. Samozřejmě je ale v Moskvě nečeká nic lehkého, Spartakovci se nebudou chtět jen tak dát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele