základní skupiny - skupina F, 5. kolo
19.12.2007 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting Braga - Crvena Zvezda Bělehrad 2:0

Sporting Braga dnešním vítězstvím 2:0 nad Crvenou Zvezdou Bělehrad stvrdil svůj postup do další fáze Poháru UEFA ze druhého místa skupiny F. Byla to první výhra pro Portugalce v letošním ročníku Poháru UEFA, předchozí zápasy skončily remízou. Pro hosty to byl další nepovedený zápas a ve skupině skončili na posledním místě bez bodového zisku, s hrozivým skoré 2:9. Před Bragu se dostal jen Bayern Mnichov, který rozdrtil v posledním utkání Aris Soluň 6:0.

Karty byly před utkáním jasně rozdány. Pokud se Sporting Braga nechtěl spoléhat na výsledek druhého zápasu musel zvítězit. Hned od začátku se tlačil do ofenzívy a už v první minutě zahrával rohový kop. Úvodní tlak přinesl ovoce v 11. minutě, když se trefil Roland Linz pravačkou do spodní části branky. Na gól mu přihrál Wender, který unikl po levé straně. Hosté se snažili odpovědět hlavičkou Segunda Castilla, ale brankář domácích Paulo Santos byl na místě. Poté se domácí uklidnili a do dalších šancí vyráželi ze zabezpečené obrany. Ty už však zůstaly nevyužity. Do kabin se tak šlo lépe domácím, kteří měli postup na dosah.

V 66. minutě začal nabírat postup ještě reálnějších rozměrů. Do dvougólového trháku dostal Sporting Wender. Ten nedal šanci brankáři hostí Zoranu Banovičovi, když skóroval střelou levačkou z levé strany pokutového území. To byl pro Crvenou Zvezdu direkt, na který již nenašla do konce utkání odpověď. Po zbytek zápasu byli hosté v tlaku, ale šance byly nevyužity, jako ta Hernana Barcose, který se snažil ranou z dálky překvapit brankáře Santose. Domáci si v závěru vychutnali postup se svými fanoušky, kteří neúnavně povzbuzovali svůj tým a mohou se tak těšit na pátek, kdy se dozví jméno dalšího soupeře.

Autor: Aleš Cahlík / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Braga potvrdila roli favorita, naopak CZ Bělehrad letos v pohárech zcela vyhořeli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele