osmifinále - 1. zápasy
12.03.2009 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester City - Aalborg BK 2:0

Manchester City se poučil z chyb Deportiva La Coruňa a porazil Aalborg 2:0. Díky brankám Caiceda a Wrighta-Phillipse z prvního poločasu mají Citizens blízko k postupu do čtvrtfinále, dánský klub ale již několikrát ukázal, že hraje až do závěrečného hvizdu.

Z Manchesteru City se pomalu stává specialista na dánské kluby, během letošní poutě Pohárem UEFA totiž vyřadil hned dva. Ani v jednom případě ale nešlo o snadnou záležitost - Midtjylland Citizens vyřadili až po prodloužení, v duelu s FC Kodaň o jejich postupu rozhodla jediná branka.

Buď jak buď, po čtvrtečním večeru mají svěřenci Marka Hughese skvěle nakročeno k tomu ukončit pohárové působení již třetího dánského klubu. Domácí měli skvělý vstup do zápasu, již v sedmé minutě byl Caicedo po spolupráci s Wrightem-Phillipsem hodně blízko ke vstřelení úvodní branky. Sice nedal, náladu si ale napravil již o minutu později. Gólovou přihrávku mu poslal Robinho a Caicedo tentokráte nezaváhal - 1:0.

Aalborg se snažil o rychlou odpověď - Kristensen mířil těsně mimo, k prvnímu zákroku pak Givena donutil Caca. Na druhé straně pak po Elanově trestném kopu hlavičkoval nad Onuoha.

Ve 30. minutě přišel druhý úder Manchesteru City. Wright-Phillips převzal přihrávku od Irelanda, namířil si to k Zazovi a přesnou ranou mu nedal ani tu nejmenší šanci - 2:0.

Tečku za prvním poločasem udělal Augustinussen, jeho pokus se jen těsně nevešel mezi tyče.

Manchester City vedl o dvě branky a jeho hráči chtěli přidat třetí. V úvodu druhé půle se o to snažili Zabaleta a Robinho, Zaza byl v obou případech připraven. Domácí kontrolovali průběh zápasu a navíc si vytvořili jednu výhodu pro odvetu, když Tomas Enevoldsen inkasoval žlutou kartu a utkání na hřišti Aalborgu bude jenom přihlížet z tribuny.

Autor: Jiří Krejčí / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1.0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 3:1....................CITIZENS

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 vyhra MAn.City

Reagovat
smazaný uživatel

2 goly Robhino

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele