osmifinále - odvety
19.03.2009 18:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Metalist Charkov - Dynamo Kyjev 3:2

Odvetný ukrajinský souboj o čtvrtfinále Poháru UEFA skončil sice vítězstvím domácího Charkova, ovšem ani výhra 3:2 nestačila Metalistu k postupu. Dynamo Kyjev díky gólu na hřišti soupeře postupuje mezi osm nejlepších klubů soutěže.

Dynamo bylo po domácí výhře 1:0 ve druhém utkání favoritem, ovšem tím lepším byl na začátku utkání Metalist. Už po dvaceti minutách se domácí celek radoval z vedoucího gólu, když precizně zahraný volný kop Aceveda dostal za záda gólmana Dynama Slysur. Zdvojnásobit vedení Charkova mohl chvíli před koncem první půle Devic, ale míč do brány nedostal.

Také po startu druhého poločasu měli domácí navrch a v 56. minutě se díky druhému gólu dostali na dosah čtvrtfinále. Mykhalyk fauloval a rozhodčí nařídil volný kop. K němu se postavil Jackson a krásnou střelou rozvlnil síť Dynama. V 68. minutě však přišel velice důležitý gól Dynama, když se zblízka trefil Sablič.

Oslavy gólu netrvaly dlouho, už o dvě minuty později vsítil třetí gól Metalistu Acevedo a domácí museli znovu dotahovat. To se hostům podařilo, když přiletěl míč do pokutového území Charkova a Ninkovic svoji šanci nekompromisně zakončil. Dynamo Kyjev díky gólu na hřišti soupeře postupuje, Charkov se s Pohárem UEFA loučí.

Autor: Vít Sedlák / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:0......METALIST!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Metal je ted na dně... hodně na dně... 2

Reagovat
smazaný uživatel

škoda,charkov se mi líbil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele