základní skupiny - skupina B
18.12.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SL Benfica - Metalist Charkov 0:1

Benfica již před zápasem věděla, že pokud chce v Poháru UEFA postoupit, musí vstřelit nejméně osm branek. Nakonec portugalský celek nedal ani jednu a navíc v závěru inkasoval a s pohárovou Evropou se rozloučil prohrou 1:0 s Metalistem Charkov.

Přitom pro Benfiku začalo utkání celkem dobře. Po sedmi minutách naservíroval míč před branku Nuno Gomes, jenomže Urreta z blízkosti minul. O dvě minuty později pokoušel štěstí z více než 30 metrů ranou z trestného kopu Fellipe Bastos a pouze donutil k zákroku brankáře hostů Alexandra Goryainova.

Hosté se ale nechtěli nechat zahanbit a zahrozili po rohovém kopu. Hlavička Fomina šla jen těsně nad břevno. Menší hrozba ještě více podnítila lisabonský tým k útočení, jenomže svěřenci trenéra Florese si za prvních třicet minut nezvládli vytvořit kloudnou šanci.

Když už se to nakonec povedlo, selhalo zakončení. Byl to opět Urreta, jenž se tentokrát po Cardozově pasu ocitl ve vápně, ale míč poslal mimo tři tyče. Pět minut před přestávkou vyslal přesnou přihrávkou Nuno Gomes a Maxi Pereira se rázem ocitl ve slibné příležitosti. Rovněž ovšem zklamal.

Ve druhém poločase již útočná aktivita hráčů Benfiky poněkud opadla. Pravděpodobně totiž byly domácím sděleny výsledky druhého zápasu, který označil jejich postup za utopii. Dvakrát zahrozil Cardozo ale ani jedna střela se neujala a lisabonští hráči se pomalu smiřovali s neúspěchem. Nakonec vše stvrdil Metalist, který šest minut před koncem vstřelil rozhodující branku. Hosté využili útočného snažení soupeře a z brejku přesně střílel Rykun.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 SL BENFICA!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 CHARKOV!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no benfica už nepostoupí a charkov to má zajištěný plichta mno

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

dal sem 2. jako včera za 8000 proti feynoordu tak dnesk ateda jen za 500. věřim tomu trochu,ne jako lech poznan včera

Reagovat
Fenix

tohle Benfica nemuze dat sice bych ji to fakt hodne pral ale az takovy zazrak v dnesnim strategicky hranem fotbale snad nikdo neocekava celkem skoda uz jen proto co v historii evropskych poharu dokazala

Reagovat
smazaný uživatel

moje řeč! ikdyz ja v tu vyhru verim

Reagovat
Fenix

no stat se muze sice cokoliv ale Charkov nedostal este ani gol

Reagovat
smazaný uživatel

Protože jsme máme skvěleho brankaře, vůběc u nas nejlepší obrava na Ukrajině

Reagovat
smazaný uživatel

tak bohužel, benfice se daří aspoň v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Metalist nejlepší tym!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele