základní skupiny - skupina K
22.10.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Eindhoven opět vyhrál, porazil Kodaň 1:0

Kodaň nezvládla zápas na půdě PSV Eindhoven a v tabulce klesla se třemi body na poslední místo. Pražská Sparta je díky zaváhání svého konkurenta na druhém místě.

Nizozemský mistr je prozatím v Evropské lize takřka bezchybný. Po zaváhání se Spartou a remíze 2:2 přišla výhra nad Kluží a dnes i nad dánským šampionem - FC Kodaň. Ta prohrála po pěti vítězstvích v řadě, v Evropské lize jí ale patří až poslední místo. Se třemi body ztrácí na postupové pozice jeden bod, PSV je se sedmi body první.

V první půli sice Jonathan Reis neproměnil nařízenou penaltu, své zaváhání ale napravil v 72. minutě, když poprvé a naposled roztřepal síť za brankářem Johanem Wilandem.

První šance se urodila v samém úvodu utkání. Po faulu Antonssona se k přímému kopu postavil Balasz Dzsudzsak a jeho tvrdá rána pořádně vystrašila brankáře hostů. Druhá příležitost spadla do klína rovněž maďarskému reprezentantovi. Po rohovém kopu a závaru před Wilandovou brankou se objevil sám na levé straně pokutového území, přesto nedokázal překonat pozorného gólmana Kodaně.

Jediná vážnější akce Dánů přišla od Atiby Hutchinsona. Ten vypálil z veliké vzdálenosti, na jeho střelu přesto musel reagovat pohotovým zákrokem Andreas Isaksson. Nedůležitější moment první půle ale přišel zhruba po půlhodině hry. Antonsson očividně dnes nebyl ve své kůži - stejně jako v úvodu utkání zbavil Jonathana Reise míče nedovoleným způsobem. Tentokrát ale uprostřed pokutového území.

Rozhodčí Alan Kelly s nařízením penalty příliš neváhal. U prostřed vápna se tak objevil osamocený Reis, který ale nabízenou příležitost nevyužil. Jeho přízemní pokus Wiland dokázal zlikvidovat a držel tak bodové naděje svého týmu.

Po přestávce se snažili i aktivnější hru také hosté. Bývalý hráč Ajaxu Amsterdam, tedy velikého rivala PSV, Jesper Gronkjaer svým dalekonosným pokusem ale brankáře Isakssona příliš nezaměstnal. Na druhé straně se připomněl aktivní Reis - z bezprostřední blízkosti ale pouze napálil gólmana Wilanda. Brazilský forvard byl ale za svou snahu odměněn - v 72. minutě si naběhl na centr Dszudszaka a volejem dopravil míč ze šesti metrů do sítě - 1:0.

Trenér hostů Stale Solbakken na inkasovaný gól rychle zareagoval - na hřiště poslal hned trojici čerstvých hráčů - útočníky Cesara Santina a Ailtona Almeidu a záložníka Martina Vingaarda. Právě posledně jmenovaný se dostal do šance jako první. Střela z pětadvaceti metrů ale nemířila příliš přesně. A když ani Santini v nastaveném čase neuspěl, mohlo se PSV radovat z dalších tří bodů a pokračování své neporazitelnosti v EL.

Autor: Anna-Marie Kroupová / itv.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Body zustanou v Holandsku a Rudokozci po tom jak smetou Kluz 5-1 jdou na druhe misto v tabulce a je zase o cem psat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele