základní skupiny - skupina J
03.12.2009 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Šachtar Doněck - Club Bruggy 0:0

Bruggy cestovaly v rámci utkání Evropské ligy na půdu favorizovaného Šachtaru Doněck. Domácí celek z Ukrajiny ovšem nedokázal využít svého postavení a outsider dokázal po devadesátiminutovém boji vydřít cenný bod za remízu 0:0, díky které stále má šanci postoupit do dalších bojů.

Utkání mělo přinést od samého začátku útočnou hru ukrajinského celku, ovšem ta nepřišla. Přesto však úvod utkání patřil domácím. Po čtvrthodině hry se Šachtar dostal do slibné pozice. Domácí Jadson si zpracoval míč a tvrdou ranou protáhl hostujícího brankáře, který jeho pokus vytáhl na rohový kop.

Po pár minutách se však o slovo přihlásil i belgický celek. Po dobré souhře ve středu hřiště se do slibné pozice dostal hostující Perisic. Ten si hravě pohrál s bránícími hráči a svůj projektil namířil přímo mezi tři tyče domácího Doněcku. Tam ovšem stál připravený domácí brankář a s přehledem jeho pokus lapil.

Hosté ovšem stále pokračovali v dobývání ukrajinské branky a o chvíli později přišla velká šance Soncka. Ten si dokázal naběhnout na dobrý pas ze strany, zpracoval si, ale v klíčovém okamžiku ztratil svou agresivitu a laxním zakončením pouze nechal vyniknout brankáře Šachtaru Pyatova.

Zdálo se, že se na Ukrajině schylovala spíše bitva brankářů než hráčů. To s ovšem potvrdilo. V prvním poločase klíčovou roli hráli nejen samotní brankáři, ale také dobře organizované obrany. Do druhé půle tedy nastupovala obě mužstva s jasným cílem. Obranu udržet a vstřelit branku. Bylo totiž zřejmě jasné, že ten kdo vstřelí branku vyhraje.

Bohužel pro oko diváka začalo druhé dějství strašně. Vyčkávaná na chyby soupeře a nakopávané balony. Ve středu hřiště místo narážeček a přesných pasů byla k vidění agresivní hra a úmorná obrana. Ta vyhovoval ovšem více hostujícímu celku, který samozřejmě na tento styl rád přistoupil.

Blížil se tak konec utkání a s ním očekávaný tlak domácích. Ten přišel pozvolna, avšak s utíkajícím časem se stupňoval. Do dobré pozice se dostal aktivní Jadson, avšak ani tentokrát na hostujícího brankáře nevyzrál. Poté měl na kopačce vítězný gól český legionář Tomáš Hübschman. Bohužel pro ukrajinský celek ani on nedokázal svou šanci proměnit a tak se oba celky rozešly smírně 0:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 Šactar doma je k neudržení

Reagovat
Tomtaf

7:1

Reagovat
smazaný uživatel

malý blázen.7 golu b i nedali kdyby za to dostali 100 000 eur každej

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
božský John

Mrdat Ukrajince

Reagovat
smazaný uživatel

a nechceš nahodou mrdat Brazilce , ktere hrajou v utoku Šachty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele