základní skupiny - skupina I
17.09.2009 21:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

SL Benfica - BATE Borisov 2:0

Benfica se na rozdíl od jiných favoritů vyvarovala překvapení. Přes vyrovnaný začátek dokázala v závěrečné fázi první půle dvakrát za sebou skórovat a rozhodnout o zaslouženém vítězství.

Domácí fanoušky mohl už ve třetí minutě zaskočit Rodionov, kterému ve skórování zabránil solidním zákrokem Julio Cesar. Po čtvrthodině se k první vážnější šanci propracovali i portugalští favorité. Přímý kop Cardoza ale vytáhl výtečně Veremenko.

Cesar musel hrozit nebezpečí, když po centru Nekhaychika hlavičkoval z gólové pozice Krivets. Domácí brankář se ale proti jeho pokusu vyznamenal. Na konci první dvacetiminutovky pak v pokračující sérii dobrých zákroků nepolevil Veremenko, který si poradil se střelou Felipe Menezese.

Krivets se neprosadil ani chvíli před půlhodinou hry, tentokrát v další dobré příležitosti branku minul. To Luiz sice branku trefil, avšak jen do míst, kde stal připravený brankář. Devět minut před koncem se ale domácí již nemýlili.

Maxi Pereira našel ve vápně Nuna Gomeze, který z levé strany vsítil úvodní branku utkání. Jen pár minut poté se úspěšný střelec proměnil v nahrávače, když chytrou přihrávkou vybídl ke skórování Cardoza, který po zpracování zamířil přesně.

Druhý poločas už bohužel další góly nepřinesl, i když se o to domácí pokoušeli mnohokrát. Jakoby to už předznamenal Veremenkův zákrok proti střele Di Marii z poslední minuty první půle.

Po změně stran mířili nad břevno branky hostů jak Cardozo, tak Ramires. Oganex Gorayan pak při největší šanci hostů v druhé půli ztroskotal na pozorném Cesarovi. Na druhé straně v samotném závěru ještě trefil břevno Coentrao.

Nezáživný druhý poločas, ve kterém přesto dominoval s pojištěným vedením lisabonský celek, nezměnil nic na výsledku a tedy ani dělbě bodů. Všechny tak zůstaly v Portugalsku.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

při současné formě benfiky, vyhra min o 4 góly

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele