1/16 finále - odvety
25.02.2010 21:05 CET
3 : 0
po prodloužení
(1:0, 1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Club Bruggy 3:0e

Při losování první vyřazovací části Evropské ligy si vedení Valencie mnulo ruce nad svým soupeřem. Bruggy však byly španělskému velkoklubu více než vyrovnaným soupeřem a dvojzápas dotáhli až do prodloužení. Po základní hrací době Valencie vyrovnala výsledek 1:0 z prvního zápasu a o svém postupu rozhodla až v nastaveném čase, kdy přidala další dva góly.

Los Che nastoupili do utkání skoro v plné sestavě a své ambice dokázali již v 1. minutě. Po levé straně unikl Juan Mata, vyměnil si balón s Davidem Villou a první jmenovaný hned na úvod utkání poslal Netopýry do vedení. Ve 20. minutě se v další příležitosti ocitl znovu Mata, ale tentokrát šel jeho pokus z úhlu těsně mimo branku Brugg. Tradiční střelec Valencie David Villa se v zápase dostal spíše do role nahrávače a do další gólovky nahrál Pablovi ve 30. minutě, ten jeho příhru však nevyužil.

Bruggy si v prvním poločase moc nezahráli a spíše se hrálo na jejich půlce. Ojedinělá příležitost pro hosty přišla ve 41. minutě, když zkoušel štěstí dalekonosným pokusem Vadis Odjidja Ofoe. Do konce prvního poločasu ještě mohla Valencie zvýšit své vedení po střele Banegy, ale gólman hostujícího celku Stijnen Argentince vychytal a byl jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Druhá půle probíhala v podobném duchu jako ta první. Domácí si vypracovávali mnohem více šancí než hosté, ale pokaždé ztroskotali na Stijnenovi. Jednu z těch větších šancí měl v 53. minutě kanonýr David Villa, který se uvolnil na středu pokutového území a tvrdou střelou provětral rukavice Stijnena. Další šanci měl o deset minut později znovu Juan Mata, který tentokrát zakončoval netradičně hlavou a trefil tyč. Valencie ještě do konce druhé půle vyslala na branku Brugg několik střel, ale všechny byly buď zblokované, nebo si s nimi poradil gólman Stijnen, a tak se šlo do prodloužení.

V prodloužení jsme byli svědky už mnohem opatrnějšího fotbalu, ale více ze hry měli znovu domácí. Jejich snažení se jim konečně vyplatilo v 97. minutě. Jeden z nejlepších hráčů zápasu Pablo Hernández se uvolnil přes bránícího hráče a chytře obstřelil Stijnena, čímž uklidnil domácí. Poté se Valencie začala soustředit na obranu a Bruggy začali otevírat zadní vrátka, čehož domácí nakonec využili i ke vstřelení třetího gólu. Tři minuty před koncem se podruhé trefil Pablo Hernández a definitivně tak poslal Netopýry do osmifinále, ve kterém se střetnou s Werderem Brémy.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele