základní skupiny - skupina B
04.11.2010 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Obhájce titulu z Atlética zdolal Rosenborg a přiblížil se postupu

Atlético Madrid zvítězilo ve veledůležitém utkání na půdě Rosenborgu Trondheim a zaznamenalo tak svou druhou výhru v letošním ročníku Evropské ligy. Rozhodující gól vstřelil ve druhém poločase záložník Tiago.

Atlético začalo skvěle a hned ve čtvrté minutě se ujalo vedení. Na Simaaovu přihrávku si naběhl Sergio Aguero a otevřel střelecký účet utkání. Od té doby však hráli spíše domácí, kteří potřebovali z tohoto duelu alespoň bod, aby si zachovali reálnou šanci na postup do vyřazovacích bojů.

Dorsinova střela ještě tak nebezpečná nebyla, za to hlavička Steffena Iversena už měla gólové parametry a nebýt fantastického zákroku hostujícího brankáře De Gey, bylo vyrovnáno. Domácí se však nevzdávali, spíše naopak, stále více a více zajímavých věcí se dělo před španělským brankářským talentem.

Těsně před koncem první půle přišlo vyvrcholení domácího tlaku. Při Atléticu stáli všichni svatí, když Henriksenova rána zazvonila na břevno!

Druhý poločas začal ve stejném duchu, jako skončil ten první, tedy aktivitou Rosenborgu. Jen s jedním podstatným rozdílem. Ve dvaapadesáté minutě se domácí dočkali vyrovnání, po Iversenově centru se prosadil nejaktivnější hráč na trávníku, Markus Henriksen.

Vyrovnávací branka zase trochu nažhavila hosty z Madridu, jenže míč ne a ne spadnout za Rolandova záda. Ujfalušiho hlavička letěla vysoko nad, dělovka Raula Garciy zase olízla pravou tyč.

Rosenborg hrozil nejvíce z rohových kopů, po jednom z nich se za De Geou znovu otřáslo břevno, tentokrát však díky fantastickému zákroku mladého gólmana.

Šest minut před koncem to přišlo. Do balonu se opřel záložník Tiago a zajistil tak svému týmu důležité vítězství v poměru 2:1. Atlético nebylo lepší, pouze šťastnější. Rosenborg může litovat zahozených šancí, které jej dost možná stály postup. Tomu se naopak obhájci titulu velmi přiblížili.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip neprohra domacich

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
miky10

Reagovat
Hiko

V Trondheimu se teplota drží těsně nad nulou, tak by mohlo Atlético trochu přimrznout - 1:1

Reagovat
Hiko

Rosenborg odehrál dobrý zápas, škoda té koncovky. Jinak první gól Atlética byl z ofsajdu , škoda. Hosté se tím dostali do pohody a RBK musel tvořit. Ale na druhou stranu mě těší, že Norové dokázali hrát se špičkovým evropským mužstvem solidní partii.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele