1/16 finále - odvety
21.02.2013 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Stuttgart potvrdil kvalitu a výhrou v Genku si zajistil postup

Dlouhých deset let čekali ve Švábsku na pohárový úspěch ve vyřazovací části, dočkali se až nyní, kdy si VfB po vítězství v Genku zajistilo postup do osmifinále Evropské ligy. KRC se na evropské scéně loučí.

Ani jedna strana zbytečně nespekulovala a hned od prvního fouknutí do píšťalky se snažila ohrozit soupeřovu branku. Vysoké tempo přineslo po osmi minutách dobrou možnost pro Tasciho, hostující kapitán ovšem po rohu hlavičkoval nad branku! Belgičané přes veškerou snahu Ulreicha ne a ne výrazněji ohrozit. Zato na opačné straně se užuž radoval Okazaki, za minutu dvanáct ale zasáhl Koulibaly!

Odpověď přišla až ve 26. minutě, kdy se ke střele propracoval de Ceulaer, avšak strážci stuttgartské branky na čele vrásky nepřidělal. Nadále se hrálo nahoru dolu. Ibišević vrátil na Harnika, rakouský reprezentant však z vápna vymezený prostor nenašel! Vzápětí mohl napravit své předchozí zaváhání de Ceulaer, pro změnu hlavou ale rovněž nemířil přesně. Těsně před odchodem do kabin se VfB přece jen dočkalo zasloužené odměny: po rohovém kopu se kulatý nesmysl odrazil k Bokovi, jehož snahu ještě tečoval Ngcongca a Hyland, mičuda poté zapadl na místo určení - 0:1.

Také po obrátce se pokračovalo dle nachystaných not. Genk se nemohl propracovat k jakémukoliv nebezpečnému momentu, zatímco Šváby mohl, po spolupráci s Harnikem, uklidnit Ibišević, obávaný kanonýr však tentokráte svoji vizitku nenaplnil a trestuhodně minul! To ho však za pár minut nemuselo mrzet: Kvist po skvělé individuální akci předal balón na Gentnera, jenž dostal až příliš mnoho prostoru a pohodlně zvýšil na 0:2. Definitivní podobu mohlo dostat skóre zásluhou Traorého, stejně jako na opačné straně Hyland, ovšem guinejský křídelník neuspěl.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Genk ustraži remizu 0:0 a postupi

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Veselac

1:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se bojím výhry Genku ale doufám v postup němců a třeba i přes prodloužení

Reagovat
smazaný uživatel

Genk v pohode postoupi 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 ... na penalty Genk

Reagovat
johnn

1: 2

Reagovat
Pharrell

Stuttgart

Reagovat
Milan.B

Lazio vam ukaze

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele