základní skupiny - skupina E, 4. kolo
07.11.2013 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Dněpr Dněpropetrovsk - Paços Ferreira 2:0

Fotbalisté Dněpru s přehledem ovládli i domácí duel s portugalskou Ferreirou a díky tříbodovému zisku si s předstihem zajistili účast v jarní části evropské ligy. V tuto chvíli mají na kontě devět bodů a jsou druzí za vedoucí Fiorentinou, před Pandurii s Ferreirou drží nedostižný osmibodový náskok. Hosté si v celém zápase nevytvořili jedinou vážnější příležitost a nyní se budou soustředit na domácí soutěž, kde jsou zatím poslední.

První poločas rozhodně nebyl divácky atraktivní a bylo k vidění opravdu velmi málo nebezpečných situací. V úvodní půlhodině byli mírně lepší domácí, ovšem po chybách v rozehrávce nemusel Filipe zasahovat. Nejblíže k brance byl Kalinić, kterému po nahrávce z levé strany chyběly k balónu před prázdnou brankou zhruba dva metry. Přesně ve 30. minutě zahrozil Gama, jenže brankář Filipe si dokázal s jeho pokusem poradit.

Pět minut před přestávkou vystřelil zhruba z hranice pokutového území z voleje Kalinić a jeho nebezpečná rána proletěla asi o půl metru vedle pravé tyče. Domácí se přeci jen dočkali ve 44. minutě po velmi nenápadné situaci. Po zablokované ráně Gamy přiťukl Fedeckyj míč ve vzduchu na zadní tyč a tam ho s přehledem hlavou dopravil do sítě Matheus. Dněpr pokračoval v útočení i po přestávce a v 50. minutě mohl definitivně rozhodnout.

Jevhen Konopljanka po sérii odražených balónů vypálil do horní části a Filipe se musel hodně natahovat, aby jeho ránu zlikvidoval. Aktivní Konopljanka se přeci jen prosadil v 66. minutě po nádherné akci. Dostal pas na levou stranu a poté si podél vápna naběhl blíže do středu, kde z osmnácti metrů vyslal kroucenou nechytatelnou ránu na zadní tyč, míč se poté odrazil od tyče do branky a jednalo se opravdu o skvostný gól.

Domácí od této chvíle kontrolovali průběh hry a měli i další šance. Čtvrthodiny před koncem dokázal Filipe famózně v tváří tvář vychytat Kaliniće, deset minut před koncem mířil střídající Politylo o pár decimetrů vedle branky. Ferreira si nevytvořila žádný větší tlak a až do konce utkání se bránila. V dresu domácího výběru odehrál celé utkání český obránce Ondřej Mazuch a v závěru inkasoval žlutou kartu, brankář Laštůvka zůstal jen na lavičce.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
HullCity

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pasha

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele