základní skupiny - skupina I, 3. kolo
24.10.2013 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - NK Rijeka 1:0

Francouzského mistra dnes večer Rijeka hodně trápila, přesto se domácí hráči i fanoušci dočkali tří bodů. Výhra se sice nerodila snadno, ale přesné zakončení Clémenta Gréniera dostalo do výhody Les Gones. Ti už si vedení pohlídali a právem slaví další výhru.

Stade de Gerland uvítal za přísného dohledu portugalského arbitra Artura Diase chorvatský celek NK Rijeka a toužil po třech bodech. Skupině I vládnou Francouzi i nadále, ale musí se ohlížet přes rameno - na první pozici si dělá zálusk také španělské překvapení v podobě Realu Betis.

Po prvním rohovém kopu se do zakončení hlavičkou dostal obránce Biševac, ale mířil jen nad bránu. Aktivnější domácí hráče mohl do vedení poslat mladík Lacazette, ale ani jeho zakončení k první brance nevedlo - francouzský útočník totiž lehce zazmatkoval a pálil mimo. Ofenzivní vozbu Lyonu zdatně podporoval Clément Grénier, který se stále více zviditelňuje. Po výkonech mladého záložníka není divu, že se o jeho služby zajímají přední evropské kluby. Teď však střela Gréniera mířil půl metru vedle tyče.

Převaha domácího týmu byla v první půli evidentní, ale tlak svěřenců Remiho Garda se neprojevoval na světelné tabuli se skóre. Hostující brankář Ivan Vargić musel být v pohotovosti také po ráně veterána Steeda Malbranqua, která víceméně ukončila nepříliš atraktivní první poločas. Při nástupu do toho druhého již promluvili také hosté, kteří se díky hlavičce zkušeného útočníka Leona Benka dostali k ohrožení Lopesovy brány, ale skóre zůstávalo neměnné.

O své místo v reprezentaci se díky dobrým výkonům snaží bojovat také Mehmed Alispahić, záložník z Bosny a Hercegoviny předvedl skvělý "volej". Jeho rána se však stočila mimo tři tyče a brankář Anthony Lopes mohl v klidu odkopávat. Lyon se pokoušel hrozit především z nacvičených standardních situací, na rohové kopy technika Clémenta Gréniera však jeho spoluhráči reagovali pozdě. Situace se tedy musela obrátit.

Centrovaný míč od Steeda Malbranqua si našel právě Clément Grénier a po intuitivním náběhu do pokutového území se hlavičkou prosadil! Lyon konečně zlomil odpor hostí a mohl slavit vedení.

Místo toho, aby Lyon zvýšil tempo hry a snažil se pojistit si tři body, tempo hry ustalo a domácí spíše kombinovali. Ze vzdálenosti kolem půlící čáry nemohli v žádném případě ani náznakem ohrozit Vargićovu bránu. Na posledních dvacet minut dostal od trenéra Gardeho šanci také mladíček Yassine Benzia, který mohl definitivně rozhodnout. Po spolupráci s Grénierem však talentovaný útočník s alžírskými kořeny nepřekonal posledního obránce před sebou. Lyon jeho zaváhání mrzet nemusí, protože nakonec uhrál potřebné tři body a zůstává na špici.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
Langi

4:0...a neserte mě

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Campeon

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mario23

Lyon musí zabrat, 4:1

Reagovat
MichelBastos

2:0

Reagovat
Pasha

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Rijeka ,ale i tak za vykon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele