základní skupiny - skupina E, 2. kolo
03.10.2013 21:05 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Paços Ferreira - Pandurii Târgu Jiu 1:1

Fotbalisté portugalské Ferreiry sice letos bojovali v kvalifikaci o Ligu mistrů, jenže prozatím neumí skloubit náročnost programu a trápí se v lize i v Evropské lize. Po úvodní prohře s italskou Fiorentinou nyní zaváhali v domácím prostředí proti rumunskému výběru a ve vyrovnaném utkání mohou být rádi alespoň za bod. Nicméně ve velmi těžké skupině ani jednomu celku bod příliš nepomůže, Fiorentina s Dněprem jsou stále velkými favority.

Hosty nastartoval rychlá branka již z páté minuty, kdy se k míči dostal Erico a odcentroval ho přímo na Marka Momčiloviće, který dokázal trefit odkrytou část domácí svatyně. Po čtvrthodině hry však mohlo být srovnáno. Do míče se opřel asi z osmnácti metrů Manuel José a brankář Pedro Mignote musel předvést výborný zákrok. Po půlhodině hry byl blízko vyrovnávací brance pozdější střelec Rui Miguel, vzdálenější tyčku těsně minul.

Oba celky se snažily hrát útočně a předváděly velmi vyrovnanou hru, i když domácí byli střelecky mírně lepší. Pět minut před koncem mohl uklidnit Pandurii Breeveld, jenže jeho pokus skončil o pár decimetrů mimo pravé tyčky. Ferreira vstoupila do druhého dějství mnohem lépe a s odpovědí na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 49. minutě Miguel skvěle spolupracoval s Melim a po finální narážečce před branku s přehledem skóroval - 1:1.

Domácí zasloužené vyrovnání povzbudilo, velkou možnost spálil Bebé. Ten se v pokutovém území dostal k odraženému míči, Mignote předvedl fantastický zákrok a znovu podržel svůj tým. V 65. minutě se portugalský gólman ve službách rumunského celku musel vytáhnout i proti ráně Anunciacaoa do horního růžku. V dalším průběhu ale tlak domcích utichl a do konce utkání už se už v žádné drtivé podobě neobjevil.

V závěrečné desetiminutovce naopak mohli převrhnout misky vah na svou stranu hosté. U obou akci byl střídající Distefano, který na hřiště přišel po necelé hodině hry. Nejprve asi z dvanácti metrů vypálil na přední tyč, avšak gólman Filipe si s vypětím všech sil dokázal skvěle poradit. Následně stejný hráč poslal nadýchaný centr na zcela volného Buleicu, jenže ani ten zblízka proti Filipemu neuspěl a skóre utkání se již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, goalsarena.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
pedro-pedro

remíza 0:0

Reagovat
mario23

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
FC Porto FC

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele