1/16 finále - odvety
27.02.2014 21:05 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Dynamo Kyjev 0:0

Španělský celek po bezbrankové remíze na svém domovském stadionu Mestalla postupuje do další fáze Evropské ligy a dál živí sen o trofeji. Oživení do hry Valencie přinesl nový trenér Pizzi, jehož svěřenci dnes večer ubránili postup.

Ukrajinou zmítají problémy a v těch se ocitne nejspíš také trenér Blochin, který dnes sledoval remízu svých svěřenců. Vzhledem k prvnímu utkání hraném v Nikósii, které Valencia vyhrála o dvě branky, se Dynamo Kyjev se soutěží loučí a bude se pokoušet o nápravu alespoň na domácí soutěži.

Už po pěti minutách se na bránu Valencie řítil osamocený rychlík Jarmolenko, který ale z úhlu nevystřelil přesně a brankář Diego Alves tak pouze sledoval, jak Jarmolenkův střílený centr nenachází spoluhráče a míří do zámezí. Po deseti minutách se Valencia pomalu nadechovala k náporu, který představoval zejména pokus Pereiry. Na něj navázal Parejo, ale pozorná obrana Dynama Kyjev mu zabránila ve střelbě. Ve velké šanci se objevili naopak hosté, které mohl do vedení poslat Miguel Veloso, ale portugalský středopolař míč z volného přímého kopu napálil mimo.

Valencia se opět probudila až o deset minut později, když se do zajímavé šance pomalu dostával Parejo. Svou ránu ale namířil těsně vedle tyče. Aktivní Parejo po půlhodině hry dostal míč do sítě, ale pomezní sudí zdvihl praporek a zapískal ofsajd. Minimálně sporný okamžik ale nakonec Valencii mrzet nemusel. Tlak Dynama postupně narůstal a v úvodní gól jej mohl proměnit hostující útočník Brown Ideye, který však krátce před odchodem do šaten mířil těsně vedle.

Do druhého dějství vstoupili hosté jednoznačně posíleni potřebnou přestávkou a rozhodli se svého soupeře ještě potrápit. Na bránu se nejprve řítil Jarmolenko, následně se z přímého volného kopu ten samý hráč také mezi tři tyče netrefil - namířil svůj kop pouze do dobře postaveného Keity. Když uplynula asi hodina hry, Valencia se probudila.

V dresu Netopýrů se dobrým výkonem představil Eduardo Vargas, který značně oživil již minulé utkání. Dnes si někdejší hráč Neapole či brazilského Grémia vyměnil míč se Cartabiou, ale ve výhodné pozici zklamal a míč před prázdnou bránou napálil vysoko nad! Následně se zastřeloval také obránce Pereira, který tvrdě vypálil a míč před brankářem Rybkou ještě tečoval všímavý Paco Alcácer. Ani pokus mladého útočníka ale brankáře nepřekonal a skončil jen na síti za brankou.

Dvacet minut před koncem pomohla domácím branková konstrukce v kombinaci s brankářem Diegem Alvesem. Toho prověřil Miguel Veloso a strážce domácí svatyně musel skvělým zákrokem vyrážet míč na břevno své brány. Dech se mu tajil nejspíš i při ráně Chačeridiho, která jen těsně minula tyč. Valencia si už náskok z prvního duelu pohlídala a na své půdě neinkasovala ani jednou.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..3:1

Reagovat
HullCity

Tohle může být poslední zápas pro Blochina...vedení mu dalo jasnou zprávu:odejdeš,pokud nepostoupíš,což je trochu kruté,ale náhradou má být Myron Markevič z Metalistu a to by bylo pak něco!!!To bych pak věřil Dynamu na titul ještě v této sezoně...pochybuji,že se budou šetřit,když zápas se Šachtarem byl odložen,takže tipuji výhru 1:3!!Pokud si Češi věří,že může jejich tým dohnat výsledek 1:1 na Donbass Areně,tak proč si nemůžu věřit já?

Reagovat
smazaný uživatel

Bodejť by na zápase nebyla mrtvolná atmosféra, když se hrálo na neutrálním hřišti na Kypru a rozhodlo se to teprv den před zápasem, takže se tam fanoušci nemohli v alespoň trochu hojnějším počtu vypravit. Ale utkání díky tomu bylo bez problémů, to by v Kyjevě dopadnout nemuselo.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Když už autor připravuje preview, tak by si mohl zjistit tu základní informaci, že první zápas se nehrál v Kyjevě, ale byl přeložen Kypr

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak....

Netopýři se totiž výhrou 2:0 na hřišti nebezpečného Dynama Kyjev postarali o poměrně velké překvapení - toto bije do oci jako prase...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele