základní skupiny - skupina G, 6. kolo
11.12.2014 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - NK Rijeka 1:0

Druhým postupujícím ve skupině G se nakonec stala Sevilla. Domácí tým na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána zvítězil nad chorvatskou Rijekou jediným gólem, o který se postaral mladý španělský záložník Denis Suárez.

Domácí Sevilla začala skvěle a v první půli byla jednoznačně lepším týmem. Po dvaceti minutách se trefil Denis Suárez a Sevilla trochu hrát přestala. To se jí málem vymstilo, protože ve druhé půli hostující Rijeka zabrala. Branku ale vstřelit nedokázala, takže z postupu se radují domácí. Chorvatský tým se tak s Evropskou ligou pro letošní rok loučí.

Sevilla chtěla za každou cenu vyhrát. Odpovídala tomu i základní sestava. Vešli se do ní hráči jako Vitolo, Denis Suárez, José Antonio Reyes a na hrotu působil samozřejmě kolumbijský střelec Carlos Bacca. Rijeka hodně spoléhala na ostrostřelce Andreje Kramariće. Ten ale v šestém zápase Evropské ligy šestou branku nevstřelil a opět ukázal, jak je na něm jeho tým závislý. Ve čtvrté minutě Coke poslal do vápna zajímavý centr ale obránci hostí si bez větších problémů poradili.

O pouhé dvě minuty později si vzal míč na starost Denis Suárez. Talent z Barcelony si naběhl do pokutového území, kam směřoval oblouček jeho spoluhráče. Suárez se musel za míčem trochu vracet, ale bleskurychle se otočil a z první vypálil. Brankář Ivan Vargić se ale velmi rychle zorientoval a ránu svého soupeře chytil. Na opačné straně posílal do vápna skvělý centr Tomečak, ale brankář Beto včas vyběhl a míč ukryl do náručí.

Navarro se pokoušel najít centrovaným míčem Baccu ale toho obrana hostí k ničemu nepustila. Pustila k míči ale Denise Suáreze, který ukázal, proč nastupoval za Barcelonu. Vzal si míč před vápnem, díky rychlým nohou obešel dva protihráče a jakoby mimochodem přesně vystřelil. Jeho rána zapadla i přes veškerou snahu přesně k tyči brankáře Vargiće - 1:0.

Carlos Bacca je znám především jako výtečný zakončovatel. Během prvních 30 minut ale několikrát hledal lépe postaveného spoluhráče. Po půl hodině se stejný hráč pasoval do role nahrávače a hledal Josého Antonia Reyese. K tomu ale včas přistoupili hostující obránci. Pět minut před poločasovou přestávkou Vitolo utekl svým pronásledovatelům a nahrával do vápna. S jeho centrem si ale poradil obránce Marko Bešović.

Pouhé dvě minuty po změně stran si vzal míč pod patronát zkušený záložník Ever Banega. Udělal s míčem několik kroků a tvrdě vystřelil, ale jeho ráně chyběla přesnost. Na druhé straně se pokoušel proslavit gólem chorvatský záložník Mate Jajalo. Na poslední chvíli mu ale balón zklouzl od kopaček a letěl hodně mimo bránu. Brankáře Beta deset minut po změně stran prověřil také Zoran Kržić. Ten se opřel do balonu pět metrů před bránou ale Beto tušil kam balon poletí, a svkělým zákrokem zmařil šanci hostí.

Rijeka ve druhé půli přidala a vstříc brankáři Betovi utíkal hvězdný Andrej Kramarić. Svůj lob ale namířil pouze do pohotového Beta. Brankář Sevilly si poradil také s další střelou stejného hráče. Na hřiště se poté dostal útočník Kevin Gameiro a ten se snažil hned v první šanci vstřelit gól. Matej Mitrović jej ale zablokoval. Deset minut před koncem zápasu si Sevilla nedala pozor a využít toho mohl Kramarić. Vargić poslal krásný nákop vpřed, tam byl Ivančić, který míč zpracoval a nahrával před bránu. Nabíhající Andrej Kramarić ale míč netrefil pořádně.

Tři minuty před základní hrací doby se dostal do další šance Stephane Mbia, ale jeho tvrdá rána skončila pouze na spojnici! Poslední šance zápasu nesla opět jméno Andrej Kramarić. Ten se postavil k přímému volnému kopu po faulu Parei, ale míč napálil těsně vedle tyče.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tady není o čem, za 1,3 to je sen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele