základní skupiny - skupina G, 4. kolo
06.11.2014 21:05 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Sevilla FC - Standard Lutych 3:1

Sevilla si na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána poradila se Standardem Lutych a zvítězila 3:1. Díky těmto třem bodům je nyní na prvním místě, zatímco Standard se propadl až na pozici třetí a na druhý Feyenoord Rotterdam ztrácí dva body.

Tým, který obhajuje vítězství z minulého ročníku, začal velmi dobře. Díky aktivní hře se dostával do mnoha šancí, z nichž první gólově využil střelec Kevin Gameiro. Ten dostal důvěru od trenéra Unaie Emeryho na úkor Carlose Baccy. Standard Lutych sice po půlhodině srovnal, když se trefil talentovaný křídelník Paul-José M'Poku, ale ještě do konce prvního dějství se prosadil José Antonio Reyes. Definitivní tečku za dnešní výhrou Sevilly udělal střídající Carlos Bacca.

Hodně sporný okamžik se odehrál již ve třetí minutě, kdy byl Kevin Gamiero ve vápně sražen k zemi Cimanem, jenže sudí Bobby Madden se rozhodl nepískat pokutový kop. O minutu později dostal Figueiras parádní míč za obranu a jeho rána z voleje skončila jen kousek od brány hostů. I kdyby branku dal, pravděpodobně by neplatila, protože Figueiras se v době přihrávky nacházel v postavení mimo hru.

Figueiras byl hodně aktivním hráčem a po dalším náběhu do vápna se k němu dostal centrovaný míč od zkušeného Josého Antonia Reyese. Figueiras byl sice sám před Thuramem-Ulienem, ten ho však vychytal. Při přechodu do útoku spoléhá Standard Lutych na rychlost a tu v jeho kádru představuje zejména talentovaný mladík M'Poku. Je tedy logické, že většina dlouhých míčů hledala jeho rychlé nohy. Když se M'Poku pokoušel proběhnout do vápna, zastavoval jej Trémoulinas jen velmi obtížně.

V další akci Reyes rozehrál roh po zemi na velké vápno, kde se opřel do míče mladý talent jménem Gerard Deulofeu, Thuram-Ulien si ale věděl rady a míč vyrazil. Nebylo mu to ale nic platné, protože José Antonio Reyes odkráčel kopnout rohový kop, jeho centr našel Mbiu, který hlavičkoval na volnějšího Kevina Gameira. A zkušený Francouz si v těchto situacích zpravidla ví rady, takže Sevilla vedla o jednu branku.

A Sevilla neustávala v útočení na bránu svého belgického soupeře. Střelec první branky Gameiro našel Suáreze, ten si navedl míč na střed a vypálil. Tvrdou ranou však trefil pouze střed brány, kde stál dobře postavený brankář Thuram-Ulien. Po půlhodině hry se Standard dostal zpátky do závodu o body, když Carriço fauloval pronikajícího M'Pokua a navíc za svůj přečin viděl žlutou kartu. K exekuci nařízeného volného přímého kopu se postavil právě mladík M'Poku a krásnou ranou nedal brankáři Betovi šanci - 1:1.

Jen o pět minut později dostala po faulu na Suáreze obdobnou šanci Sevilla a také ona má ve svém středu několik výjimečných techniků. Jedním z nich je José Antonio Reyes, který se rozeběhl a napálil míč do tyče! Mrzet ho to ale nemuselo, protože jen o pár minut později si vše vynahradil. Sevilla předvedla krásnou akci na jeden dotyk s Figueirasem, Suárezem a právě Reyesem. Posledně jmenovaný se ocitl sám před brankářem hostí a poslal domácí do vedení - 2:1 pro Sevillu.

Do druhé půle se udála jedna změna, protože brankář Beto se zranil a do brány musel jeho náhradní Sergio Rico. Ten mohl sledovat aktivitu svých ofenzivně laděných kolegů. Gerard Deulofeu se snažil procpat střílený centr na hlavu Mbiy, ale ten míč minul. Sevilla tlačila svého soupeře a gól byl otázkou času. Blízko k němu měl Suárez, který po Trémoulinasově centru trefil břevno! Po něm se k míči dostal ještě Kevin Gameiro, ale on ztroskotal na zákroku brankáře Thuram-Uliena.

Dvacet minut před koncem se do šance dostával střídající Carlos Bacca, jeho rána ale byla zablokována. Stejný hráč ještě osm minut před koncem pálil těsně vedle tyče. Třetí velká šance už Baccovi vyšla, protože míč po centru propadl ve vápně po prodloužení Carriça až na malé vápno, kde stál právě zkušený střelec a dovedl porážku Standardu k dokonalosti.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nastoupi dneska Bacca nevite nekdo?

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele