základní skupiny - skupina G, 3. kolo
23.10.2014 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Standard Lutych - Sevilla FC 0:0

Sevilla nedokázala překonat obrannou linii domácího Standardu a do španělské metropole se favorizovaný tým vrací s jedním bodem. Hosté mohou žehrat snad jen na vlastní nervozitu a neschopnost zakončit dobře začínající akce.

Hodně pozvolné tempo zvolily oba týmy, takže diváci se minimálně prvních deset minut museli nudit. Až po jejich uplynutí se jako první pokoušel prolomit zdlouhavé kombinace zkušený José Antonio Reyes, který z pětadvaceti metrů vypálil tvrdou ránu. S ní měl brankář Thuram-Ulien co dělat, aby ji před dotírajícím Kevinem Gameirem odpálil alespoň o trochu dál. Se zbytkem akce už mu pomohli jeho obránci.

Sevilla začala tlačit svého soupeře před sebou a ve snaze vstřelit první branku se před brankáře Thurama-Uliena snášelo množství centrů. Když se tato taktika nevyplácela, přešla Sevilla na kombinaci po zemi. Další rána Aleixe Vidala se mezi tři tyče také nevešla. K dorážce se následně dostal polský univerzál Krychowiak, který odražený míč ve vzduchu chtěl posílat do brány kopem přes hlavu, ale byl mu odpískán ofsajd.

Sevilla zvyšovala obrátky a po centru z pravé strany se k hlavičce dostal Gameiro a zasahovat musel domácí brankář. Hodně velkým zrychlením se blýskl Mpoku, který dvakrát překonal protihráče díky rychlým nohám, ale ani jeho akce nevedly k první brance. Ranou z větší dálky prověřoval pozornost brankáře Thurama-Uliena záložník Ever Banega, ale jeho štiplavý pokus v síti neskončil. V kabině domácích muselo být o poločasové přestávce hodně dusno, protože do druhé půle vstoupili domácí jako vyměnění.

Pouhou minutu po návratu ze šaten se zastřeloval Van Damme, který dokonce míč napálil do brankové konstrukce! Brankář Beto musel využít rychlých reflexů k tomu, aby zastavil další dva centry. Beto si pohlídal také náběh Fatyho, který se uvolnil a pokouše zakončovat centr z volného přímého kopu od Mpokua, ale narazil na portugalského strážce španělské svatyně.

Po hodině hry mohla Sevilla zničehonic udeřit, protože Kevin Gameiro málem využil zaváhání domácích obránců. Míč se po jeho zakončení ale zastavil před brankovou čarou a byl odklizen. Následně si na místo francouzského útočníka přišla zahrát největší hvězda ofenzivních řad Sevilly - střelec Carlos Bacca.

Na svou šanci si počkal také mladík Denis Suárez, který v Seville rozvíjí talent namísto Barcelony. Ani on ale Seville ke vstřelení branky moc nepomáhal. S postupujícím časem byla na hráčích favorizovaného celku vidět nervozita, s jakou zahrávali standardní situace a také častěji faulovali. Po centru Louise se málem prosadil Bia, ale jeho snaha byla nejprve zablokována, poté rána zamířila vysoko nad břevno.

Pokus o vysunutí De Camarga Sevilla bryskně zachytila a domácího hráče vystavila do ofsajdu. Ani přítomnost Carlose Baccy Seville příliš nepomáhala, přestože jeho akrobatické zakončení rozhodně vypadalo efektivně. K posílení ofenzivní síly Sevilly se na hřiště podíval také další mladík z barcelonské akademie - Gerard Deulofeu. Ani dvě minuty před koncem zápasu se skóre utkání neměnilo, přestože minimálně střela mladíka Mpokua byla hodně nebezpečná.

Když se zápas blížil ke svému konci, pokusil se brankáře Beta překvapit povedenou ranou ještě Viera, ale jeho střela byla zablokována pozornou obranou. Sevilla už se smiřovala s bodem, ale i o ten mohla přijít, když se v závěru zápasu do šance dostal Jorge Teixeira. Ten už se málem radoval z gólu, jenže jeho dobře mířenou ránu zastavil těsně před brankářem Betem vracející se Arribas.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2....0:2

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Pasha

1:3

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele