osmifinále - 1. zápasy
10.03.2016 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla veze z Basileje bod

Domácí Basilej se v prvním duelu se Sevillou představila v poměrně dobrém světle, ale na výhru to nestačilo. Diváci se na stadionu St. Jakob-Park gólu nedočkali a vše tak rozhodne až odveta na půdě Sevilly.

Je sice pravda, že španělskému celku se na půdě soupeře nedaří a v poslední době se jakýkoli výjezd předem stává kritickou záležitostí, ale přesto jsme dnes čekali rozhodně ofenzivnější fotbal i od hostí. Tým trenéra Unaie Emeryho vyslal do zápasu poměrně silnou sestavu, v níž figurovaly opory jako Gameiro, Banega, Rami, Vitolo nebo Coke se N'Zonzim. V domácím dresu se opět mezi tři tyče postavil brankář Tomáš Vaclík, kterého bránili Marek Suchý a Walter Samuel. Zkušeného útočníka Janka podporoval Delgado.

Basilej byla od prvních minut jasně aktivnější a byla na ní znát chuť útočit. Sevilla si naopak dávala velký pozor a v prvních chvílích hrála dost nejistě. I když útočila, často míč ztrácela. Jako například v sedmé minutě po akci Evera Banegy. Ten už je zřejmě myšlenkami v jiném klubu, míč ztratil a pomohl tak nechtěně založit kontr soupeře. Safariho centr před bránu našel hlavu vysokého Janka, který však balon poslal vedle tyče!

Obránce Kolodziejczak posílal z vlastní poloviny dlouhý nákop na útočnou polovinu, kam si nabíhal Gameiro. Francouzský střelec si však nepočínal úplně ideálně při zpracování. Následně Samuel skolil Cokeho a k nařízené standardní situaci se postavil opět Ever Banega. Ten parádním pasem našel právě hlavu faulovaného Cokeho, který se však Basileji nepomstil a míč poslal hlavou těsně nad břevno Vaclíkovy brány!

O chvíli později byl u míče opět Banega, který poslal míč chytře pod sebe na nabíhajícího Cokeho. Jeho ránu ale na poslední chvíli zablokoval Samuel! Následující minuty trochu nudily a nic pozoruhodného se nestalo. Až pár chvil před koncem první půle zahrozili opět hosté. Záložník Vitolo poslal dlouhou přihrávku za obranu na Gameira, jenže toho nakonec pohlídalo duo Marek Suchý - Walter Samuel.

Pět minut po změně stran se málem domácí konečně prosadili. Po ráně Steffena se míč odrazil k volnému Islanďanovi Bjarnasonovi, kterého si obránci Sevilly moc nevšímali. Aktivní záložník vypálil z voleje v obrovské šanci, jenže balon poslal vysoko nad! Druhý poločas se prezentoval mnohem rychlejším fotbalem a akcí brzy přibývalo. Opět Bjarnason přízemním centrem našel ve středu pokutového území Traorého, který ale míč vůbec netrefil!

O pouhé dvě minuty později se mohla dostat ke skórování také Sevilla. N'Zonzi byl ve správný čas na tom správném místě a měl před sebou jen brankáře Vaclíka. Mířil po zemi a Vaclíkova noha mu zabránila ve skórování. Mladého brankáře prověřila Sevilla také po hodině hry. Kevin Gameiro dostal na pravé straně povedenou přihrávku a pálil, ale Vaclík dokázal míč vyrazit na roh! Mladý brankář dnes podal vynikající výkon.

S koncem utkání se nervozita stupňovala a oba týmy se hnaly za vstřelením branky. Steffen hned po zpracování míče jej posílal na Janka, jenže ten byl v ofsajdu. Zaměstnán byl opět Tomáš Vaclík, kterého po nahrávce od Krohn-Dehliho vyzkoušel střídající útočník Jevhen Konopljanka. Díky Vaclíkovu úsilí ale nevstřelil gól. Jen chvíli před koncem musel do sprch záložník N'Zonzi, který praštil do obličeje soupeře Bjarnasona a sudí Taylor mu udělil červenou kartu. Odveta tedy bude ještě hodně zajímavá.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Každy tým da gol je to první zapas !!

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla je nejúspěšnějším týmem v historii EL. Potvrdí to a přejde přes Basilej se dvěma českými zástupci?

tip 1:1

Reagovat
Lorcan

herně vyrovnaný utkání ale Sevilla 1:3 zvítězí

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

10

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Votas

Tak co Nervionenses... dopadne to dobře s tím Banegou a půjde do Interu nebo zůstane?

Reagovat
Phillipinho

Podle me nezustane, ty jednani se tahnou uz nejak dlouho....

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla je poharovy tym...urcite neprohraje...mozna i tesne vyhraje....tip 2...0:1

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
Lorcan

od Sevilly nic moc, ale i tak věřím že si doma postup pohlídaj ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele