1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2016 21:05 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Sion - SC Braga 1:2

Švýcarský Sion nedokázal navázat na dobré vstoupení ze základní skupiny Evropské ligy a v úvodním zápase prvního vyřazovacího kola podlehl favorizované portugalské Braze 1:2, v následné odvetě to už bude mít hodně těžké. Domácí výběr měl sice podle očekávání menší procento držení míče, ale svého soupeře přestřílel, proto by si alespoň nerozhodný výsledek určitě zasloužil.

Hosté se dostali do vedení z ničeho nic z první vážnější šance utkání. Na pravou stranu nahrával André Pinto, kde balón v šestnáctce soupeře převzal Nikola Stojiljkovič a krásnou křižnou ranou ho napálil přímo ke vzdálenější tyčce, gólman Vaņins se po něm natahoval marně - 0:1. V dalším průběhu první půle bylo k viděné mnoho nepřesností na obou stranách, hosté předváděli skvělý taktický výkon a další příležitosti se zrodily až ve druhém dějství.

Pět minut po změně stran mohl vyrovnat střídající Assifuah, který tvrdou ranou vystrašil brankáře Matheuse, nicméně ten dokázal zkrotit balón v rukavicích. Sionu se podařilo vyrovnat v 53. minutě po rychlé přízemní akci. Finální přihrávku adresoval Salatić na Moussu Konatého a ten nad ničím příliš nepřemýšlel, vystřelil z osmi metrů a propálil vše před sebou. Za další čtyři minuty mohl švýcarský výběr dokonce otočit vývoj tohoto duelu.

Z přímého volného kopu vypálil Carlitos a brankář Matheus s vypětím všech sil vyrazil míč mimo tři tyče. Nicméně hosté ukázali své zkušenosti a v 61. minutě výrazně prorazili, znovu do vedení je dostal Rafa Silva. Ten si po nahrávce Luize Carlose naběhl do středu hřiště a nakonec se odhodlal ke střele z dobrých dvaceti metrů, jeho pokus zapadl přímo k levé tyči mimo dosah gólmana Vaņinse. Zhruba čtvrthodiny před koncem opět zahrozil Rafa Silva.

Tentokráte vystřelil ze střední vzdálenosti po zemi, jenže brankář Vaņins byl připraven a balón dokázal s mírnými obtížemi zkrotit. V poslední minutě tohoto zápasu si hosté lehce zkomplikovali situaci, když byl po druhé žluté kartě po právu vyloučen Nikola Vukčević, avšak domácím na vyrovnávací trefu již nezbyl čas.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X....0:0

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Marv

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Bastaron

1:4

Reagovat
Hiko

správně, Braga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele