základní skupiny - skupina D
05.11.2015 19:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

SSC Neapol - FC Midtjylland 5:0

Neapol znovu nadělovala radost svým fanouškům. Tentokrát to odnesl soupeř z Dánska, kterým byl Midtjylland. Od Neapole dostal potupnou pětku a cesta domů bude nejen dlouhá, ale také hodně nepříjemná.

Neapol byla jasným favoritem a chtěla dokázat, že její dosavadní úspěchy nebyly nějakou náhodou. V dnešní sestavě domácích jsme mohli zaregistrovat pár jmen, která běžně nevidíme. Nastoupili David López, Strinić, Valdifiori nebo El Kaddouri.

Hostující celek chtěl překvapit a pomstít se za poslední nezdar. V jeho sestavě jsme našli jména jako Hansen, Sparv, Poulsen, Olsson, Royer nebo Onuachu. Před brankářem Andersenem stáli Romer, Banggaard nebo Novák. Asi tušili, že budou mít dnes večer hodně práce.

A měli pravdu, protože Neapol od začátku začala diktovat tempo hry a sevřela svého soka do kleští. I bez Callejóna, Allana nebo Higuaína stále útočila. Jako první se do střelecké listiny málem zapsal Omar El Kaddouri, který si naběhl do vápna a vypálil, jenže mířil mimo. V 10. minutě si nabíhal na míč Lorenzo Insigne, který si pohrál s jedním obráncem a vypálil, jenže mířil trochu mimo.

O pouhé tři minuty ale už norský celek kapituloval poprvé. Insigne se prezentoval skvělou akcí, když našel skvělým pasem Omara El Kaddouriho, který prostřelil levou nohou vybíhajícího brankáře Andersena!

Na další centrovaný míč si ve vápně naskočil Manolo Gabbiadini, který však zamířil těsně vedle. O pouhé tři minuty později úřadoval opět domácí celek, když se po pasu od Hamšíka dostal ke střele oblíbený italský reprezentant Lorenzo Insigne. Jeho ránu si brankář Andersen vyrazil, jenže k jeho smůle jen do míst, kde byl Manolo Gabbiadini - 2:0.

Kolotoč pokračoval a hosté nevěděli, kam dřív skočit. Neapol dominovala na celé čáře a o chvíli později se její dominance opět projevila. David López našel volnějšího Manola Gabbiadiniho, který nad ničím moc nepřemýšlel a krásnou ranou propálil bezmocného brankáře Andersena!

Hosté z Dánska byli jako ve zlém snu a chtěli se hodně rychle probudit. To jim ale nebylo přáno. Domácí Partenopei nechtěli zastavit ještě v závěru první půle zahrávali standardní situaci. Ta sice brankou neskončila, ale rozhodně dost jasně ukázala, že Neapol se nehodlá spokojit ani s jasným rozdílem. Naopak, brzy měly přijít další problémy pro obránce hostí.

Hostující celek se sice možná v šatně trochu motivoval a možná vstupoval na hrací plochu rozhodnut, že s výsledkem něco udělá, ale to se mu nepovedlo. Gabbiadini si užíval volnost a minuty, které od trenéra Maurizia Sarriho dostal. Další jeho rána mířila těsně vedle. Horko bylo i před Reinou, kam si naběhl Olsson, jenže Reinu nepropálil.

Slovenského kapitána Marka Hamšíka nahradil Allan a Hamšík tak už jen z lavičky sledoval počínání Christiana Maggia. Ten prošel až do vápna a ještě stačil vypálit. Neapol tím pádem vedla o čtyři góly! To byl nevídaný kolotoč, ze kterého obráncům dánského celku dobře nebylo.

Nový muž na hřišti Allan vypálil o chvíli později technickou ránu, ale Andersen skvěle zasáhl! Ránu Manola Gabbiadiniho brankář Andersen vyrážet nemusel, neb za něj zastoupil jeden z jeho obránců. Dvacet minut před koncem byla hostující obrana pokořena naposledy. Mirko Valdifiori rozehrál rohový kop skvěle, našel hlavu Josého Callejóna a španělský krajní útočník se nemýlil! Neapol tak deklasovala svého soka pěti brankami a zajistila si kvalifikaci do další fáze Evropské ligy.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
mastakillah

4:1 (3x Gabbi, Insigne - ?)

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol dnes bez Mertensa,Higuain a Hamsik od zaciatku asi na lavičke,moc sa za vitazstvom trhat nemusia,cakam Dani že skoruju u fortuny 2,06

Reagovat
olis

Formazione ufficiale:

Reina, Maggio, Chiriches, Koulibaly, Strinic, Davib Lopez, Valdifiori, Hamsik, El Kaddouri, Gabbiadini, Insigne.

tak snad Marekiaro nebude proti Udinese vystaveny

Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Mydlifydli nedostane šanci od B Neapole.

Fora Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
olis

offside

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele