základní skupiny - skupina H, 4. kolo
08.11.2018 18:55 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Apollon Limassol - Eintracht Frankfurt 2:3

Frankfurt vyhrál na půdě Apollonu Limassol a zajistil si postup do jarní části Evropské ligy. Kyperský tým je, stejně jako Marseille, bez šance na postup dál.

Hosté byli favoritem zápasu na Kypru, dohrávali však v deseti a tři body museli bránit až do poslední vteřiny. Nakonec však brali všechny tři body a po čtyřech odehraných zápasech mají plný bodový zisk, čímž si zajistili postup do jarní části soutěže. Apollon s jedním bodem naopak určitě skončí ve skupině.

Do zápasu vstoupili lépe hosté z Německa, kteří již od jeho začátku kontrolovali hru. V 17. minutě vyslal frankfurtský Jetro Willems křižnou přihrávku do pokutového území domácích, kde si míč našel talentovaný útočník Luka Jović, jenž z první vystřelil k bližší tyči a nedal tak brankáři Kissasovi šanci.

První vstřelený gól zápasu hru uklidnil a Frankfurt do konce poločasu téměř vůbec neútočil, to samé se však dá konstatovat také o Limassolu. Do kabin se tedy obě družstva odebrala za stavu 0:1, který však stále dával domácím určitou dávku naděje.

Hned v prvních patnácti minutách druhé půle však hosté projevili svou sílu naplno. V 55. minutě centroval z levé strany před gólmana Kissase Gaćinović a před malým vápnem si míč našel Sébastien Haller, jenž usměrnil míč do odkryté části brány.

O necelé tři minuty později přidal Frankfurt i třetí gól zápasu, tentokrát využil tristní rozehrávky domácích Gaćinović, jenž se přibližně na hranici pokutového území dostal k míči a bez váhání vystřelil do rohu Kissasovy brány. 0:3.

Po třetím gólu však Frankfurt značně polevil a málem za to byl potrestán. V 71. minutě totiž snížil na 1:3 Zelaya, jenž hlavičkoval do brány skvělý centr Pedra z volného přímého kopu. Další velká komplikace pro Frankfurt přišla hned v 81. minutě.

Hostující Marc Stendra nevybíravým způsobem fauloval Sachettiho a portugalský sudí Martins mu bez váhání udělil žlutou kartu. Jelikož už však Stendra jednu měl, musel se předčasně klidit ze hřiště. V nastaveném čase druhé půle snížili domácí dokonce na rozdíl pouhé jedné branky!

Ve vlastním pokutovém území totiž v 94. minutě fauloval hostující Willems. Následný pokutový kop s přehledem proměnil Zelaya, další velkou šanci už si však domácí ani hosté vypracovat nestihli. Frankfurt má o čem přemýšlet, jelikož po třetím gólu polevil a málem za to zaplatil dvěma body.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele