základní skupiny - skupina K, 5. kolo
29.11.2018 16:50 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Astana - Dynamo Kyjev 0:1

Ukrajinské Dynamo Kyjev prokázalo skvělou produktivitu na umělé trávě v Astaně a domácímu výběru uštědřilo hodně nečekanou porážku v poměru 1:0. Ve skupinové fázi potřetí vyhrálo a už teď je jasné, že skončí na první pozic. V závěrečném duelu proti Jablonci mu tedy o nic nepůjde. Naopak český výběr definitivně přišel o naději na jarní fázi EL a bude hrát pouze o čest, ve večerním duelu s Rennes mu určitě bude fandit kazašský výběr.

Ten totiž potřebuje k jistotě postupu prohru nebo remízu francouzského rivala, v opačném případě by musel na závěr bodovat právě v Rennes. Momentálně má na kontě osm bodů a je stále druhý, vyhráno však zdaleka nemá. Ukrajinského velikána přestřílel v divokém poměru 22:5, jenomže naprosto selhával v koncovce. Naopak hosté zužitkovali jednu ze dvou svých střel mezi tři tyče a domů si tak odvážejí rozhodující tři body.

První větší možnost se zrodila již po sedmi minutách hry, kdy po prudké přihrávce Tomasova z pravé strany vyrážel brankář Bojko míč jednoruč před sebe a dorážející Majevski ho nasměroval v pádu z hranice pokutového území vedle levé tyče. Dynamo se poprvé ozvalo po necelé půl hodině hry a hned se radovalo z gólu. Postaral se o něj pětadvacetiletý slovinský záložník Benjamin Verbič, jenž využil elegantního přistrčení patičkou od Cygankova.

Vzápětí si posunul balón dopředu a placírkou po zemi obstřelil marně se natahujícího gólmana Eriče, míč zapadl přesně ke vzdálenější konstrukci. Tři minuty před poločasovou přestávkou měl na kopačce srovnání Murtazajev, ale před poloprázdnou brankou trestuhodně promáchl. Astana po změně stran ještě více přitlačila a soupeře doslova uzavřela na vlastní polovině. V 55. minutě to zkusil z hranice šestnáctky Tomasov a Bojko ukryl balón v rukavicích.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem podruhé selhal ve vyložené možnosti Murtazajev, když se sice po centru od Rukaviny zbavil bránícího Kędziory, jenže pak prudce hlavičkoval mimo. Největší a zároveň poslední šance na srovnání byla k vidění v 81. minutě. Parádní táhla rána Rukaviny z dvaadvaceti metrů se odrazila od břevna přímo ke střídajícímu Šomkovi, jenž byl nabídnutou příležitosti zaskočen a horní tyčku zbrkle přestřelil. Kyjev se ve zbývajícím průběhu bez potíží ubránil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
HullCity

Divil bych se, kdyby zápas skončil jakkoli jinak než remízou...2:2.

Reagovat
HullCity

Domácí mohli alespoň remizovat,ale to by museli proměňovat svoje šance...nám stačila jedna.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele