1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2020 18:55 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla v prvním zápase vydolovala v Kluži cenný bod

Tradičně velký favorit na vítězství v Evropské lize ze Sevilly nerozehrál první kolo playoff úplně ideálně, přesto nakonec může být s remízou 1:1 v Kluži spokojen. Díky klíčové brance ze závěru utkání je španělské mužstvo před odvetou v lepší pozici a jejich rumunský soupeř musí za týden v Andalusii minimálně jednou skórovat.

Samotné utkání spadalo do kategorie průměrných. Oba celky si příliš šancí nevytvořily, ostatně domácí šli do vedení díky penaltě. Hosté nicméně v závěru zabrali a díky trefě střídajícího Youssefa En-Nesyriho se taktéž dočkali gólové radosti.

Prvním střeleckým pokusem se v deváté minutě prezentoval domácí Păun, ale mířil hodně nepřesně a českého brankáře ve službách Sevilly Vaclíka neohrozil. Za španělský celek odpověděl nepřesným zakončením patou ze třinácté minuty Ocampos. Tentýž hráč se do prostoru mezi tři tyče netrefil ani za další tři minuty a stejně neúspěšný byl ve 21. minutě jeho hlavičkující kolega z útočné řady De Jong. Festival nepřesných střel uzavřel o dvě minuty později hostující Jordán.

Až ve 25. minutě se diváci dočkali první velké příležitosti. Deac se v pokutovém území šikovně uvolnil, jenže poté netrefil otevřený prostor u vzdálenější tyče. Po půlhodině hry byla blízko gólu také Sevilla. Ve 33. minutě ještě neměl brankář Kluže Arlauskis mnoho starostí s pokusem Navase, ovšem nedlouho poté jen s napětím sledoval, jak Susovu ránu šťastně tečoval De Jong do břevna. Za rumunské mužstvo se ve 38. minutě o další nepřesnou střelu do statistik postaral Camora.

První půle mnoho vzrušení nepřinesla, už třináct minut po změně stran ale dostali fanoušci Kluže náležitou kompenzaci. V 56. minutě totiž hostující Koundé zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí Aytekin po shlédnutí videozáznamu nařídil pokutový kop pro domácí. K penaltě se postavil Deac, jenž poslal míč po zemi k tyči - 1:0. Vaclík sice směr střely vystihl, ale nedosáhl na ni.

Sevilla se dlouho nemohla dostat do příležitosti, z níž by mohla vyrovnat skóre. V 75. minutě střílel po standardní situaci Susa pouze nepřesně Jordán, za dalších sedm minut už ale vypuklo na straně hostů veselí. Po rohovém kopu se tečovaný pokus Lopese odrazil k osamocenému De Jongovi, ten přiťukl na En-Nesyriho, který neměl problém uklidit míč do opuštěné svatyně. Obrat málem v nastavení dokonal Lopes, jeho dělovku pod břevno ale Ariauskis vyrazil a tak se hosté museli spokojit s remízou.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele