základní skupiny - skupina B, 3. kolo
24.10.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev se s Kodaní spravedlivě rozdělilo o bod

I když Dynamo Kyjev bylo před tímto utkáním pasováno do role mírného favorita, v souboji s Kodaní před vlastními fanoušky uhrálo nakonec nerozhodný výsledek. Situace v tabulce skupiny B se tak na prvních dvou místech nezměnila, akorát se zmíněnému duu přiblížilo na dostřel Malmö, které v souběžně hraném klání porazilo poslední Lugano.

Oba celky v zahajovacích dvou kolech hlavní fáze Evropské ligy urvaly slušné čtyři body, případné druhé vítězství ve skupině by jednomu z nich pozici pro postup do play-off ještě více posílilo. Remíza však ve finále způsobila, že oproti soupeři ze Švédska vlastně svoje postavení oslabily, neboť teď na něj oba disponují jen jednobodovým náskokem.

Domácím se především vůbec nevydařily úvodní chvíle a už po dvou minutách hry prohrávali. Falk ze středu pole poslal přihrávku doleva, odtud Oviedo poslal centr do šestnáctky, kde ještě Michael Santos balón prodloužil na zadní tyč, tam ho Stage sklepl pro svého spoluhráče Soterioua, jenž následně z voleje propálil gólmana Buščana.

Vyrovnat se snažil hned v 10. minutě De Pena, k němuž propadl pas Cyhankova, nicméně jeho slabý pokus v pohodě zlikvidoval brankář Johnsson. V 18. minutě se ocitl v dobré možnosti Verbič, jehož chytře uvolnil Kedziora, Slovinec se pak rozhodl nakonec ještě najít svým obloučkem Bjesjedina nebo De Penu, avšak ani jeden z nich na míč nedosáhl.

Kodaň se opětovně ozvala ve 22. minutě, to když hlavičkoval k Nelsson, nicméně Buščan jeho zakončení vychytal, o pár vteřin později se na bližší tyčce snažil skórovat Michael Santos, i on ale ztroskotal na Buščanovi. Do poločasu se ještě snažil vyrovnávat De Pena, ovšem jeho přízemní střela skončila těsně vedle Johnssonovy vzdálenější tyče.

V 53. minutě se již kyjevskému mužstvu podařilo přece jenom zaznamenat přesný zásah. Vydařila se mu standardní situace, kterou rozehrál Cyhankov, a po jeho centru hlavou zacílil Šabanov. Zbytek utkání pak spíše patřil hostům, jenže ve své příležitosti neuspěl v 73. minutě Michael Santos a pět minut před koncem přestřelil z přímého kopu Bartolec.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele