předkolo playoff - odvety
24.02.2022 18:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo v Záhřebu vyhrálo, ale postupuje Sevilla

Dinamo doma sice nad Sevillou vyhrálo, protože jedinou penaltu v utkání proměnil Oršić, ale na postup a umazání dvougólového manka z prvního duelu to nestačilo.

Sevilla jela do Záhřebu s relativně pohodovou náladou, protože doma se jí povedlo vyhrát nad chorvatským soupeřem 3:1. Dvoubrankový náskok jí dával určitou šanci na klidný večer, i když Dinamo už v nedávné historii jednoho favorita dokázalo ze soutěže vykázat ven. A je pravda, že ani dnes to pro Lopeteguiho hráče nebylo nic jednoduchého - domácí celek se od prvních minut hnal dopředu.

Sevilla sice držela míč často a dost daleko od vlastní brány, ale Dinamo neustále napadalo a rozehrávku soupeři činilo hodně nepříjemnou. Velmi aktivní Stefan Ristovski se pokusil o zajímavou střelu, která nakonec letěla jen těsně nad břevnem Bounouovy brány. Postupem času aktivita domácího týmu opadla a Seville se dařilo kouskovat hru natolik, aby znechutilo hráče Dinama k větším průnikům.

Moc toho k vidění nebylo, což mohl změnit krátce po změně stran Jules Koundé. Hostující stoper si naskočil na skvělý centr a pořádnou hlavičkou mířil do místa, kam brankář Livaković jen stěží doskočil. Krátce po hodině hry se ale Sevilla musela začít obávat jako o výhru, tak o postup. Obránce Marcos Acuña trefil míč ve vápně rukou a píšťalka sudího Letexiera se ihned ozvala.

K nařízené penaltě se postavil osvědčený kanonýr Mislav Oršić a opět potvrdil, že se na něj Dinamo může spolehnout. Jenže tohle skóre celku ze Záhřebu pořád nestačilo. Navíc se pořád musela bránit, třeba povedené ráně Lucase Ocampose. Ve zbytku utkání už se jen nechal vyloučit po dvou žlutých záložník Thomas Delaney.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
Pan.Antonin

0:0

Reagovat
Akinfeev

2:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Marv

2:2

Reagovat
T..oo..M

1:0

Reagovat
Akinfeev

Reagovat
smazaný uživatel

uf za postup jsem rád!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele