základní skupiny - skupina F, 1. kolo
16.09.2021 18:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Aleksandar Katai (© AFP)

Gólově plodná desetiminutovka přinesla výhru Crvene Zvezdy

Až do závěrečné čtvrthodiny se na góly čekalo v Bělehradě, kde Crvena Zvezda hostila Bragu. Srbský klub vyhrál 2:1, rozhodující trefu zaznamenal z penalty Aleksandar Katai.

Ve vyrovnaném průběhu zápasu přitom šance střádal především portugalský klub. Tu první měl ve 21. minutě, Dragović nešťastně zablokoval střelu z dálky a míč srazil jenom k Ricardu Hortovi, ten byl sám před brankářem a zakončil vysoko nad. Mnohem blíže ke skórování byl jeho spoluhráč Galeno, po rohovém kopu střílel z velkého úhlu a orazítkoval tyč.

V 57. minutě musel do práce brankář Borjan, když zpacifikoval pokus Ricarda Horty, situaci mu přitom zkomplikoval clonící Mineiro. Crvena Zvezda s příležitostmi šetřila a první si vypracovala až po hodině hry, do vápna prošel Ivanić a rozvlnil boční síť.

V 64. minutě zachránila domácí podruhé branková konstrukce. Lucas Piazón nenašel střeleckou parketu a alespoň přistrčil Mineirovi, ten vypálil a o záda uhýbajícího Ricarda Horty se balón odrazil do břevna.

Na góly se čekalo až do závěru a nakonec padly tři. V 73. minutě postupoval Diony sám na brankáře a Matheus jeho tutovku vykopl na roh. Standardní situaci rozehrál Kanga, na malém vápně dostal spoustu prostoru Rodić a po jeho hlavičce se Matheus natahoval zbytečně - 1:0.

Vedení Crvene Zvezdy ovšem mělo jen jepičí život, o několik desítek vteřin později chyboval v rozehrávce Sanogo, Galeno si navedl míč na střelu a vyrovnal - 1:1.

Bláznivou pasáž pak zakončila 84. minuta a faul Tormeny na Ivaniće. K nedovolenému zákroku došlo v pokutovém území a po potvrzení od videa nařídil sudí Beaton penaltu, kterou s přehledem proměnil Katai - 2:1.

Na výhře domácích se už nic nezměnilo, přestože Braga měla připravenou ještě jednu odpověď. V 89. minutě pálil Ricardo Horta a Borjan musel vytasit perfektní zákrok.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele