základní skupiny - skupina B, 2. kolo
30.09.2021 18:45 CET
1 : 4
(0:1)
Stadión:
Merkur Arena, Graz

Reportáž

Ibrahim Sangare (© AFP)

Sturm Graz deklasován PSV, to mu dalo čtyři góly

Sturm Graz žádné překvapení soupeři nenachystal, naopak to od něj dokonale schytal. Merkur Arena viděla hned pět branek, ale jen jedinou z nich do sítě hostujícího PSV. O čtyři zbylé se postarali zástupci holandského klubu, Sankaré, Zahavi, Max a Vertessen.

Tým trenéra Rogera Schmidta neukazoval až doposud úplně optimální formu a častokrát klopýtal. Dnes čekal na utkání se Štýrským Hradcem jako na spásu, aby naplno ukázal svůj potenciál. Ačkoli v prvních minutách se domácímu týmu celkem dařilo hrát se soupeřem vyrovnanou hru, postupem času se šance začaly množit jen na jedné straně.

Po osmadvaceti minutách to z dálky zkusil Cody Gakpo, jehož pumelici opravdu scházelo jen pár centimetrů. Brankář Jörg Siebenhandl se za jeho střelou jen ohlédl s notnou dávkou úlevy, protože chytit by ji nestačil. Zkušený brankář měl co dělat, aby si poradil i s umístěnou střelou od Philippa Maxe, který ho ohrozil ze standardní situace. Svou roli i tentokrát zvládl a vyrazil na roh. Přesto jen o minutu později inkasoval, právě z rohu. Centr Codyho Gakpa si našel Marco van Ginkel, který balón hlavou vrátil před bránu a nehlídaný Ibrahim Sangaré už měl snadnou práci.

O minutu později se málem prosadil i Ricu Doan, jenže pod jeho nohy skočil strážce domácí brány a čistě mu na poslední chvíli vypíchl míč! Druhá půle byla ještě mnohem zábavnější.

Po špatně sehraném ataku domácích se hostující PSV vrhlo do brejku, který vedl Eran Zahavi. Povedlo se mu nahrát na sprintujícího Maria Götzeho, který mu balon krásným centrem vrátil a Zahavi efektně akrobaticky zakončil mimo dosah domácího brankáře - 2:0.

Domácímu Grazu se povedlo přeci jen snížit a velmi rychle připravit brankáře Drommela o čisté konto. Po čtyřech minutách od inkasované branky standardní situace v blízkosti vápna poslala míč na hlavu Jona Gorence Stankoviće, který přesnou hlavičkou překonal marně zasahujícího brankáře Drommela - 2:1.

Jenže to byla jen kosmetická úprava. Obrovskou šanci spálil po hodině hry Otar Kitejšvili, který zakončoval krásný centr hlavou, jenže jeho zakončení reflexivním zákrokem bravurně zlikvidoval pozorný Joël Drommel!

A pak už hrálo jen PSV. V 74. minutě ještě Viniciuse vychytal domácí brankář, jenže o minutu později nestačil na nádhernou ránu z pětadvaceti metrů, kterou ho překonal obránce Philipp Max. A aby se domácí už nevzpamatovali, tak jim poslední hřebíček do rakve zatloukl v 78. minutě skórující náhradník Yorbe Vertessen. Ten prošel obranou až k vápnu, navedl si míč do středu a krásnou ranou uzavřel skóre.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Akinfeev

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
AjaxFans

2*2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele