základní skupiny - skupina F, 6. kolo
03.11.2022 18:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
MCH Arena, Herning

Reportáž

Anders Dreyer (© AFP)

Midtjylland doma zvítězil a vydral se na druhou příčku vyrovnané skupiny F

Hráči Midtjyllandu porazili v šestém kole skupinové fáze Sturm Graz 2:0 a z velmi vyrovnané skupiny F postoupili do jarní fáze Evropské ligy, rakouský klub naopak v Evropě končí. Utkání rozhodl dvěma vstřelenými góly mladý dánský záložník Anders Dreyer.

Na neproměněnou šanci hostů z 10. minuty, kdy Gruzínec Kiteišvili zahodil obrovskou šanci, odpověděli domácí fotbalisté nejlépe, jak mohli. Po krásné samostatné akci Isaksena se k míči dostal Anders Dreyer, jenž dokázal balón dostat pod kontrolu a následně zamířit přesně k tyči - 1:0.

Ve zbytku první půle měla hra velmi dobré tempo, obě mužstva byla blízko ke vstřelení branky, nicméně zaskvěli se oba gólmani. V 72. minutě, kdy to vypadalo, že se hostům již podaří srovnat, opět ukázala svůj fotbalový um dvojice Isaksen-Dreyer a dala na konečných 2:0. První jmenovaný poslal do vápna soupeře nadýchaný centr, který si našel osamocený Dreyer. Ten poslal míč za záda bezbranného Siebenhandla a radoval se ze své druhé branky v utkání.

Skupiny F byla velmi vyrovnaná, když všechny čtyři týmy získaly shodně 8 bodů. Díky nejlepšímu skóre skončil první nizozemský Feyenoord a postoupil rovnou do osmifinále Evropské ligy, druhý skončil Midtjylland, který jaro v Evropě odstartuje v play-off druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže. Dále třetí skončilo italské Lazio, jenž si zahraje play-off Konferenční ligy, a Sturm Graz se skóre -6 v Evropě končí.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele