předkolo playoff - odvety
23.02.2023 18:45 CET
0 : 4
(0:1)
Stadión:
MCH Arena, Herning

Reportáž

Sebastián Coates otevřel skóre (© AFP)

Portugalský Sporting po vysoké výhře zaslouženě postupuje do osmifinále Evropské ligy

Sporting dokázal v odvetném utkání na půdě dánského Midtjyllandu zvítězit vysoko 4:0 a zajistil si tak postup do dalšího kola Evropské ligy. Skóre utkání otevřel Coates, v druhé půli se dvakrát prosadil Gonçalves a pět minut před koncem zpečetil výsledek vlastním gólem Gartenmann.

Favorit z Lisabonu nedokázal Midtjylland porazit v prvním zápase, a tak musel v odvetném utkání nutně vyhrát, nechtěli-li dvojzápas dostat do penaltové loterie. A do duelu vstoupil daleko aktivněji než domácí. Pedro Gonçalves spolu s Paulinhem se dostávali do nebezpečných prostor, nicméně hosté svou převahu nedokázali přetavit do brankových příležitostí, naopak domácí hrozili ze standardních situací.

Ve 21. minutě přišla první velká šance hostů a hned byla gólová. Dobře kopnutý rohový kop vyvolal zmatky v domácí obraně, bránící Henrik Dalsgaard při pokusu o odkop orazítkoval břevno vlastní branky. Míč se nakonec odrazil k Sebastiánu Coatesovi, který bez problému poslal Sporting do důležitého vedení a gólově tak navázal na svoji branku z prvního utkání.

Domácí potřebovali k postupu nutně skórovat, namísto toho měl však v 35. minutě obrovskou příležitost k navýšení vedení Marcus Edwards. Anglický záložník totiž běžel zcela sám na brankáře Lössla, ve stoprocentní gólové šanci však zazmatkoval a nedokázal přelobovat dánského reprezentačního gólmana.

Domácí trenér Albert Capellas o tři minuty později musel řešit další problém, a to, když byl po obdržení druhé žluté karty v zápase vyloučen zkušený krajní obránce Paulinho.

Na začátku druhého poločasu měl další velkou příležitost hostující tým, střelu Joãa Paula Fernandese však dokázal Lössl vyrazit nad bránu. Z následujícího roku však přeci jen přišlo navýšení vedení, a to, když se k odraženému míči dostal Gonçalves, který z voleje namířil přesně k pravé tyči soupeřící branky - 2:0.

Domácí Midtjylland po další inkasované brance vypadl z tempa hry a o postupujícím bylo rozhodnuto. V 77. minutě navíc navýšil vedení svým druhým gólem v utkání Gonçalves, jehož rána zpoza vápna byla tečována jedním z bránících hráčů do protipohybu brankáře, který už nedokázal na změnu směru míče zareagovat.

Nešťastnou tečku za výkonem svého týmu udělal pět minut před koncem utkání domácí stoper Gartenmann, který při pokusu o malou domů překonal vlastního brankáře - 4:0.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
noustres

Ty krávo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele