základní skupiny - skupina G, 1. kolo
08.09.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Mustafa Mohamed (© AFP)

Nantes spravedlivě porazilo Olympiakos, vítězství urvalo v samém závěru

Nantes platí ve skupině G v rámci Evropské ligy k tomu nejméně zkušenému, co se týče duelů v pohárové Evropě. Jenže tenhle celek může své rezervy dohnat bojovností, pílí či nasazením. I díky těmhle atributům dokázal doma skolit Olympiakos, a to zcela po právu. Jeho protivník se na hrací ploše neprezentoval nijak dobře. A hlavně v ofenzivním podnikání hodně zklamal.

První půlhodina utkání nenabídla prakticky žádnou vyloženější možnost. Když se třeba ve 14. minutě pokoušel skórovat Blas, nepočínal si vůbec dobře a levačkou míč nasměroval vysoko nad bránu gólmana Vaclíka. Ve 32. minutě však již z ničeho nic Nantes přece gólově udeřilo. Na levé straně učebnicově ukázalo, jak se má rychle přecházet dopředu, Blas svou přihrávkou uvolnil do šestnáctky Mustafu Mohameda, jenž pak zakončením na zadní tyč přelstil Vaclíka.

Olympiakos do té chvíle působil opravdu velmi neškodně. Až ve 39. minutě se jaksi osmělil Pipa Ávila, jenž si v pokutovém území narovnal balón na levou nohu, v koncovce ale selhal a poslal ho pouze do zámezí. Kanárci si průběžné vedení v podstatě zasloužili, byli aktivnější, vstup do druhé půle se jim však nevydařil. A pro ně nešťastný okamžik znamenal vyrovnání.

Pep Biel poslal centr z rohového čtvrtkruhu do malého vápna, brankář Lafont nevyprodukoval vůbec jistý zákrok, merunu nezachytil, a ta tak propadla za něj k Moutoussamymu, od nějž se odrazila za brankovou čáru. Avšak francouzský výběr tenhle moment nezlomil. V 59. minutě hlavičkoval nebezpečně Andrei Girotto, svoje mířidla ale neseřídil správně, v 72. minutě opět stoper bretaňského klubu zacílil nepřesně, Vaclík se pak ještě vytáhl vůči příležitosti Sissoka, nicméně v nastavení prostě nedosáhl na střelu hlavou od Guessanda po Blasově pasu zprava.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
Bastaron

Reagovat
ladyboy arsenal

1:0

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
olymp

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele