osmifinále - odvety
16.03.2023 18:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Fenerbahçe (© AFP)

Postup Sevilly se nerodil lehce, přesto jde nakonec přes Fenerbahçe dál

Na horkou půdu Sükrü Saracoğlu Stadium do Istanbulu dorazila k čtvrteční osmifinálové odvetě Evropské ligy Sevilla. Ta přijela na domácí stánek Fenerbahçe hájit dvougólový náskok, svou misi však pojala s velkým respektem a v zápase hraném takřka na jednu branku se musela o dvougólový polštář strachovat. Jedinou branku v utkání však vstřelil z penalty Valencia, a tak se z postupu mohl radovat španělský klub.

První minuty příliš útočné krásy nenabídly, domácí, vědomi si své ztráty často drželi míč, jenže to bylo z jejich strany velmi kostrbaté. Vše se změnilo až po půlhodině hry, kdy po centru Kadioglua zakončoval nebezpečně Yüksek, s jeho dloubáčkem si ale dokázal poradit Dimitrović.

Andalusané se nadále bránili a tlak Jesusových svěřenců nakonec pro domácí vyústil v pokutový kop. Kadioglu se v osmatřicáté minutě pokoušel o další nebezpečný centr do vápna, místo toho ale trefil ruku Tellese a po intervenci VARu nařídili hlavní rozhodčí Oliver penaltu. Tu si postavil Enner Valencia a s přehledem ji poslal k pravé tyči.

Ke střele z nadějné pozice se chvíli po pauze dostal King, jeho zakončení ale mířilo nad bránu. Domácí byli nadále mnohem aktivnějším celkem a drželi míč na svých kopačkách, další gólovou šanci si ale nebyli schopni vypracovat.

To se změnilo až těsně před koncem základní hrací doby, kdy Mor otřel střelu o jednoho z obránců a ta jen těsně minula branku srbského gólmana. Definitivní pojistku pak v nastavení mohl přidat Lamela, jeho zakončení z přímého kopu ale nádherně vytáhl Bayindir v bráně černo-žlutých.

Istanbulští tak druhý gól nevstřelili a se soutěží se loučí, naopak dál postupuje čtyřnásobný vítěz Evropské ligy, Sevilla.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele