předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavující Ludovic Blas (© AFP)

Ukázkový brejk zařídil Nantes cenný úspěch, Juventus se doma k výhře nepropracoval

Poctivost, vyváženost a bojovnost vynesly Nantes velmi nadějný výsledek do odvety prvního kola play-off Evropské ligy. Na půdě Juventusu jednoznačně plnilo roli outsidera, nakonec si ovšem z Turína odvezlo velmi cennou remízu, s níž možná ani samo nepočítalo. Minimálně svému protivníkovi nahlas vzkázalo, že postup do další fáze určitě nemíní přenechávat lacino.

Domácí každopádně načali duel moc povedeným způsobem. Ujali se brzkého vedení, fanoušci přitom následně v podstatě jen očekávali, že postupně svoje vedení ještě navýší a že dokráčí k nějaké pohodlné výhře. Di María ze středu pole poslal centr do šestnáctky, který propadl na sbíhajícího si Chiesu, ten hlavou lehce míč přiťukával do strany na Vlahoviče, jenž už pak neměl těžkou práci skórovat do poloprázdné brány.

Nantes obecně hrozilo směrem dopředu opravdu jen sporadicky. Z druhého pohledu se ale Juventus také v ofenzivě nijak zvlášť nevyznamenával. Rozhodně se očekávalo, že bretaňského soupeře bude daleko více mlít, že ho brzy pošle definitivně na kolena. Kanárci nicméně působili kompaktně a disciplinovaně, v obranných činnostech neměli větší problémy a italského velikána drželi slušně na uzdě.

V 60. minutě přitom dokázali šokovat Starou dámu vyrovnáním. A nutno podotknout, že brejk, jaký podnikli, by mohl být zapsán do všech specializovaných učebnic na toto téma. Blas ve vlastním pokutovém území odstrčil, podle názoru rozhodčího Joaa Pedra Pinheira čistě, podnikajícího Chiesu. Penalta se zkrátka nekopala. A o pouhých dvacet sekund později se na opačné straně třepotala branková síť.

Centonze pár metrů od své šestnáctky zachytil rozehrávku, vydal se sprintem dopředu, přihrál na rozeběhnutého Mostafu Mohameda, a ten bleskově přeposlal balón doleva k Blasovi. K němu se snažil přiběhnout bránící Bremer, jenže v dost nevhodnou chvíli podklouzl, a tak jeho konkurent nakonec mohl zacílit nekompromisně pod břevno.

Jenže nerozhodný stav nemusel vydržet moc dlouho. Konkrétně v 62. minutě žehral na velkou smůlu v kocovce Chiesa. Ten levačkou vypálil z vyložené pozice, je třeba připomenout, že trochu z úhlu, a na poslední chvíli se mu do střely vložil skluzující Pallois. Balón přitom následně po jeho zásahu narazil nejprve do horní tyčky, pak do té svislé a vyblokoval se mimo nebezpečný prostor přímo do náruče otáčejícího se a před malou chvílí dezorientovaného gólmana Lafonta.

Francouzský soubor si mimochodem rovněž pořádně oddychl v samém závěru. Do akce musel VAR, a to kvůli souboji, který ve vápně podstoupil Centonze s Bremerem. Druhý jmenovaný totiž hlavičkoval, přičemž protihráč mu pokus vyrazil rukou do zámezí a neměl ji rozhodně u těla. Portugalský arbitr ovšem ve finále usoudil, že zároveň stoper turínského celku svého rivala fauloval, stáhl ho konkrétně na zem, a tak se domácí nařízení pokutového kopu nedočkali.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com, lequipe.fr

Komentáře (24)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
Naseroslosos23

1:0

Reagovat
dawejuve9

2:1

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Melchior

Kde se to dá sledovat?

Reagovat
Il Architetto

Sport 1

Reagovat
Furia Ceca

Jsem na nás zvědavej... tažení evropskou ligou je asi poslední věc, která by mě v týhle sezóně probrala z letargie.

Reagovat
Il Architetto

2:0

Reagovat
M11

DUSAN !!!

Reagovat
Melchior

Moc pěkný pas Di Maríi. On je fakt jinde.

Reagovat
Melchior

Ach jo, proč vždycky ten brzkej gól ukončí veškerý naše útočný snahy..

Reagovat
Furia Ceca

Já bych řekl, že snaha tam je... jen se prostě nedaří to přetavit ve větší šanci

Reagovat
Furia Ceca

Konečně karta... hráči Nantes poslední minuty hrozně prasí

Reagovat
Furia Ceca

Za tohle žlutá pro Chiesu? Po tom všem, co jim nepískáš? Tak to jdi doprdle...

Reagovat
Melchior

Bremerovi dneska nenavoskovali lyže?

Reagovat
Melchior

Co to Chiesa trefil? Břevno, čára, tyč

Reagovat
Furia Ceca

To vyle, to si děláte prdel

Reagovat
10

Fagio posere jednu přihrávku a už ho musí okamžitě rychle střídat, aby mu ukázal. Pak ho potopí na tiskovce, posadí na 4 zápasy. Maxova práce s mladýma hráčema v kostce.

Reagovat
Melchior

Já nevim, mně zas přijde dost alibistický. Nic navíc už dost zápasů nepřidá. Byť často teda hraje z lavičky.

Reagovat
10

Pro mě je to naopak naprosto klíčovej záložník pro zakládání hry a aspoň nějakou kombinaci...

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Melchior

Za mě teda ten hráč ještě vyhodil ruku do vzduchu, žádnej faul Bremera Ale já jsem asi zaujatej.

Reagovat
10

penalta jasná, červená pro Casteletta jasná...

Reagovat
Furia Ceca

Ach jo, tohle byl fakt easy soupeř Co chcete víc?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele